PDL Constanța susține moțiunea lui Vasile Blaga

239
PDL Constanța susține moțiunea lui Vasile Blaga - vasileblaga4-1363879524.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții organizației județene Constanța a PDL au anunțat, ieri, că vor susține moțiunea lui Vasile Blaga la Convenția care va avea loc sâmbătă.

Potrivit unui comunicat al PDL Constanța, la Colegiul Director Județean s-a decis, prin vot secret, pe cine va susține organizația pentru șefia partidului. Astfel, 45 de voturi s-au îndreptat către moțiunea lui Vasile Blaga, cinci voturi a primit moțiunea Elenei Udrea, un vot moțiunea Monicăi Macovei, un vot a fost pentru susținerea moțiunilor lui Vasile Blaga și Elena Udrea și trei voturi pentru susținerea moțiunilor lui Vasile Blaga, Monica Macovei și Elena Udrea.

În consecință, prin hotărârea nr. 2 din 20 martie 2013 a Colegiului Director Județean, organizația PDL Constanța a decis să susțină moțiunea lui Vasile Blaga intitulată "România Dreaptă. PDL - politici dincolo de lozinci".

Totodată, la ședința Colegiului Director, a fost aprobată și lista celor 111 delegați ai PDL Constanța care vor participa la alegerile din 23 martie.

Democrat-liberalii se vor reuni sâmbătă, la București, în Convenția Națională Extraor-dinară, pentru a-l alege pe președintele formațiunii și pe cei doi președinți ai comisiilor permanente ale PDL, în cadrul unui eveniment la care sunt așteptați să participe 5.000 de delegați din organizațiile teritoriale. Candidații la președinția Partidului Democrat Liberal sunt actualul lider al PDL, senatorul Vasile Blaga, deputatul Elena Udrea și europarlamentarul Monica Macovei.

PDL are 48 de organizații și un candidat trebuie să aibă susținerea a minim 10 organizații. Cu toate acestea, chiar dacă o organizație decide susținerea unei moțiuni anume, asta nu înseamnă neapărat că toți delegații vor vota persoana a cărei moțiune este susținută de organizația din care face parte.

În acest sens, reamintim că, deși organizația de la Constanța a decis, în urma voturilor, susținerea moțiunii lui Vasile Blaga, există și delegați care au spus public că nu îl vor vota pe acesta, ci pe Elena Udrea.

În altă ordine de idei, potrivit unui sondaj IRES, Elena Udrea este preferată de către votanții PDL la șefia partidului, deoarece simpatizanții democrat-liberali o consideră pe Udrea mai potrivită decât Vasile Blaga pentru a ocupa funcția de președinte al PDL.

La întrebarea "Cine credeți că este mai potrivit pentru funcția de președinte PDL", 50% dintre cei chestionați au spus Elena Udrea, iar 42% - Vasile Blaga.

Sondajul IRES a fost realizat, prin metoda CATI, în perioada 18-19 martie 2013, pe un eșantion de 1.287 persoane, care au declarat în ultimele 12 luni că votează PDL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9602 secunde