PDL Constanța merge la Convenția Națională cu două tabere

637
4
PDL Constanța merge la Convenția Națională cu două tabere - blagaudrea-1363790610.jpg
Democrat-liberalii constănțeni se pregătesc pentru Convenția Națională Extraordinară a PDL care va avea loc, sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11.00.
La evenimentul organizat la Romexpo vor participa 5.000 de pedeliști. Potrivit calculelor efectuate ținând cont de rezultatele înregistrate la alegerile locale și parlamentare, fiecărei organizații din țară i-a revenit un anumit număr de delegați cu care poate participa la alegerile din cadrul partidului. 
Astfel, organizația de la Constanța va participa cu 111 delegați ce vor pleca spre București cu autoturismele personale sau cu autocare. 
Dacă ar fi să se țină cont de celelalte organizații din țară care au convenit de comun acord să sprijine un anumit candidat, mai exact pe Elena Udrea, Vasile Blaga sau Monica Macovei, organizația de la malul mării este mai atipică. 
Mai exact, aici nu s-a ajuns la un numitor comun privind susținerea unui singur candidat la șefia PDL, ci fiecare delegat va vota așa cum dorește, opțiunile fiind împărțite între Vasile Blaga și Elena Udrea, Monica Macovei nefiind luată în calcul. De altfel, aceasta nici măcar nu a venit la Constanța pentru a-și prezenta moțiunea "Reformiștii" cu care dorește să câștige președinția partidului, așa cum au făcut Elena Udrea și Vasile Blaga. 
Așadar, considerată ca o organizație democratică, constănțenii sunt împărțiți în două tabere, una care o susține pe Elena Udrea și una care îl susține pe Vasile Blaga.
Cu toate acestea, dacă ar fi să ne luăm după prezența democrat-liberalilor constănțeni atunci când au venit la Constanța să-și prezinte moțiunile, Vasile Blaga beneficiază de o susținere mai mare printre constănțenii din partid. 
În acest context, președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a spus că fiecare delegat de la Constanța care va participa la Convenția Națională a PDL din 23 Martie, poate să voteze cum dorește, Vasile Blaga fiind opțiunea lui personală pe care nu și-o va schimba. Alături de Gigi Chiru se mai află și alți democrat-liberali din organizația de la malul mării, sursele noastre spunându-ne că, din cei 111 delegați, aproximativ 90 avându-l ca favorit pe Vasile Blaga.
De partea cealaltă, Elena Udrea este susținută de deputatul Florin Gheorghe și primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, dar și de alți câțiva delegați.  
"Am semnat moțiunea Elenei Udrea pentru că, dintre toate cele trei, a dumneaei mi s-a părut cea mai bună", a declarat Florin Gheorghe.
În altă ordine de idei, potrivit unor analize realizate de presa centrală, Elena Udrea este dată ca și câștigătoare la președinția partidului deoarece majoritatea primarilor PDL din țară s-au poziționat de partea ei în cursa pentru șefia PDL. Astfel, în privința primarilor din capitalele reședință de județ, din 10 primării deținute de PDL, șapte dintre edili o susțin pe Elena Udrea.
Este vorba despre primarul Clujului, Emil Boc, al Aradului, Gheorghe Falcă, Brașovului - George Scripcaru, edilul din Piatra Neamț - Gheorghe Ștefan, Suceava-Ion Lungu, dar și primarii din Târgoviște- Gabriel Boriga și Drobeta Turnu Severin-Constantin Gherghe.
În schimb, Vasile Blaga este susținut de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, cel din Târgu Mureș-Dorin Florea și cel din Tulcea-Constantin Hogea.
Pe de altă parte, Elena Udrea se mai bucură și de sprijinul altor aproximativ 200 de edili, inclusiv din organizațiile conduse de președinții care și-au arătat susținerea pentru Vasile Blaga. Astfel, majoritatea primarilor au ales să se poziționeze de partea Elenei Udrea datorită sprijinului acordat de aceasta în dezvoltarea diferitelor proiecte pentru comunitățile locale pe vremea când conducea MDRT. În total, la nivel național este vorba de peste 6.000 de proiecte de infrastructură desfășurate la nivel național.
Edilii PDL sunt nemulțumiți și față de modul în care actuala conducere a partidului îi tratează, spunând că au fost vizitați doar cu ocazia alegerilor din partid și că sunt lipsiți de apărare în privința presiunii pe care USL o exercită asupra lor.


Comentează știrea

hanibal
21 martie 2013
congrese

Situatia politica, economica si sociala a Romaniei ne demonstreaza ca actualele partide,in forma actula de organizare , cu statute care permit orice , cu programe de fatada,menite sa insele electoratul , cu lideri compromisi specializati in coruptie si nepotism, sunt doar aliante electorale care fac imposibila tragerea la raspundere a celor vinovati de dezastrul tarii, fapt care permite ca autorii acestui dezastru sa fie alesi si realesi. La noi , partidele se considera tabere dusmane,isi tagaduiesc bunele intentii recurgand la toate mijoacele. Partidele sunt infestate de mediocritate si coruptie. Ramane si astazi valabil discursul deputatului liberal Becescu Silvan din mai 1917 : " Timp de 40 de ani , fara intrerupere , partidele noastre politice,fara exceptie,au practicat coruptia,au fost desfranate,nedrepte si tiranice pentru popor.De aceasta stare de lucruri toti suntem responsabili,toti cetatenii luminati,ca n-am facut nimic pentru a opri aceasta monstruoasa tiranie si de coruptie a vietii noastre publice.Dimpotriva,noi am creat,sustinut si dezvoltat toata puterea oligarhiei".Astazi, politicianistii de toate culorile,se strang din toata tara in congrese,conventii,conferinte,toti dolofani,grasi,plini de voie buna,sa puna tara la cale,sa ne vorbeasca de democratie,de nevoile noastre,deoarece pe ale lor le-au rezolvat cu prisosinta.Partidele romanesti si-au manifestat zelul dezastruos de a legifera la intamplare si in interesul clasi politice,de a promite ce nu pot realiza,de a distruge ce nu pot reconstrui.

un cunoscator
21 martie 2013
ce prosti

Ce probleme au ăștia acum ! În loc să profite că Ponta nu se descurcă și nu se vede nimic bun de când guvernează ei vor să știm noi cine o sa fie șef la ei. S-au prostit rău de tot politicienii noștri și nu le arde decât de ale lor. Ce e de făcut ?

Sorin
21 martie 2013
Poluare mare

Alimente cu ,,E-uri'',legume infestate,noxe si iar noxe...Iata ca vorbe-n vant polueazanu doar fonic dar si mental mediul uman. Mai ramane ca politicienii sa-si faca emisiuni TV de tipul,, romanii au tupeu'',ca sa atraga si mai multi auditori... Mare scarba!

hermes replica pillow
20 noiembrie 2013
hermes replica pillow

hermes birkin bag replica china Stiri Politică : PDL Constanța merge la Convenția Națională cu două tabere | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes replica pillow http://www.mortenkok.com/hermes-replica-pillow.html

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Martie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Nu mi-e frică de Voiculescu !"
Pagina a fost generata in 1.2243 secunde