"USL-iștii au înțeles că valorile culturale nu au culoare politică"

217
2

Articole de la același autor

Președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, spune că Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre nu trebuie lăsați să facă din reabilitarea Cazinoului doar o promisiune nerespectată. 

Recent, autoritățile publice locale constănțene au promis reabilitarea Cazinoului Constanța cu fonduri europene, iar Ministerul Culturii și-a recunoscut neputința din punct de vedere financiar pentru a se îngriji de monumentul litoralului.

Chiar dacă, prin "bunăvoința" parlamentarilor USL, amendamentul la Legea bugetului depus de senatorul Gigi Chiru a fost respins, social-democrații aflați la conducerea orașului și județului au decis că simbolul orașului și al țării trebuie reabilitat.

Astfel, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre au promis reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene și readucerea lui în atenția opiniei publice prin organizarea de evenimente.

"În sfârșit, autoritățile locale și-au întors ochii înspre Cazino. Mai bine mai târziu decât niciodată. Le mulțumesc, însă, constănțenilor care m-au sprijinit în demersul de a strânge semnături pentru salvarea Cazinoului. Așa au arătat că își pot impune voința în fața celor care conduc acest oraș. Am susținut și susțin în continuare că nu trebuie să lăsăm Cazinoul să se distrugă mai mult. În acest sens, am depus un amendament la Legea bugetului, numai că parlamentarii USL nu au crezut că merită adoptat, l-au respins. În ciuda acestui fapt, mă bucură că, și la insistențele noastre, USL-iștii au înțeles că valorile culturale nu au culoare politică, au priceput că istoria este moștenirea pe care o lăsăm copiilor noști. Sper ca proiectul să prindă contur, îmi doresc să văd Cazinoul reabilitat", a declarat senatorul Gigi Chiru.

Mai mult decât atât, senatorul PDL i-a transmis o întrebare ministrului Culturii, Daniel Constantin Barbu, referitoare la Cazinou și a primit și răspuns. Ministrul a recunoscut importanța monumentului, însă s-a arătat neputincios în a ajuta cultura județului Constanța.

"Fondurile necesare pentru restaurarea-conservarea și introducerea în circuitul turistic a monumentului depășesc posibilitățile financiare ale bugetului Ministerului Culturii alocat anului în curs cu o diminuare de 4% față de anul anterior", a spus ministrul Culturii.

"Sunt mâhnit că actualul Guvern nu pune valoare pe cultură. Mi-aș dori ca în viitor situația să se schimbe și vă asigur că voi lupta, din postura de parlamentar, pentru valorile culturale ale județului Constanța", a mai declarat senatorul PDL Gigi Chiru.

Comentează știrea

Sorin
19 martie 2013
Bla bla

Chiru asta inca nu a inteles ca parerile lui nu conteaza,ca e lasat sa gavareasca doar din politete si ca ar fi super pentru el sa se apuce de altceva ,ca poate totusi mai stii, ar reusi in alt domeniu de activitate.

Bahto Delo
19 martie 2013
Haz Mo Car

Teteoooo, puradelu asta inca nu a bagat la telina ca parerile lui sunt egale cu ZERO, adica ezact ce are mandelu in tartacuta. Chiruleeee...mai taci in pulpa mea din fleaca aia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4011 secunde