Ce răspuns așteaptă senatorul Gigi Chiru de la ministrul Culturii

272
2
Ce răspuns așteaptă senatorul  Gigi Chiru de la ministrul Culturii - chirusenat21360682210-1361919357.jpg
Președintele organizației PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a adresat o întrebare ministrului Culturii, Daniel Constantin Barbu, având ca temă "Fondurile alocate patrimoniului cultural din județul Constanța și Cazinoului Constanța". 


În documentul adresat ministrului Culturii, Gigi Chiru îi aduce la cunoștință că, în județul Constanța, există peste 682 de monumente istorice din categoria A și B, dintre care peste 155 în municipiul Constanța.

"În ciuda acestui fapt, interesul guvernanților, și în special al celor care împart fondurile Guvernului, de a valorifica din punct de vedere turistic și de a proteja aceste bogății ale neamului nostru, nu s-a văzut prea des. Patrimoniul cultural al județului Constanța nu intră in discuție și nu primește promisiuni decât din patru în patru ani. Pentru revigorarea turismului, pentru atragerea turiștilor străini pasionați de istorie și reinventarea acestei ramuri a turismului litoral, județul Constanța are nevoie de fonduri. Nu putem să ne mai prezentăm în fața turiștilor veniți să ne admire vestigiile cu locuri neamenajate, invadate de buruieni și nu ne putem lăuda doar cu un festival antic la care se mănâncă mici și se bea bere. Constanța merită mai mult, iar istoria noastră trebuie cunoscută", se spune în document.

Senatorul Gigi Chiru îi mai aduce la cunoștință ministrului Daniel Constantin Barbu că interesul nu este doar de a dezvolta turismul, ci și de a păstra vie istoria despre cum s-a dezvoltat Dobrogea.

"Consider că nu este nevoie să vă reamintesc faptul că, de asemenea, Constanța are o altă rană deschisă: Cazinoul, clădirea-simbol care zace de ani de zile în paragină, uitată cu bună știință de administrația publică locală, care inventează scuze și nu găsește rezolvări pentru a acoperi o concesiune defectuoasă. Cazinoul este clădirea simbol a Constanței, dar și a României. Monu-mentul, pentru că îl putem numi așa, reprezintă încă, chiar și în condiția rușinoasă în care se află, un punct de atracție pentru turiști, dar și un simbol al istoriei Constanței. Orașul n-ar mai fi același fără statuia lui Ovidiu, dar nici fără Cazino. Cu toate acestea, nu s-au găsit fonduri pentru reabilitarea clădirii", mai spune Gigi Chiru în documentul transmis ministrului Culturii.

La final, după ce prin documentul respectiv i s-a făcut o mică descriere a situației culturale din Constanța, senatorul Gigi Chiru îl roagă pe ministrul Barbu să-i răspundă la întrebare și să-i spună care sunt măsurile pe termen mediu și lung pe care Ministerul Culturii le are în vedere pentru reabilitarea Cazinoului Constanța și care sunt obiectivele culturale care urmează a fi reabilitate în județul Constanța în anul 2013.

La final, parlamentarul a solicitat din partea ministrului răspuns scris și verbal. 


Comentează știrea

Hanibal
27 februarie 2013
sa faceti voi ce n-am facut noi

Este de remarcat grija dlui Chiru pentru cultura si monumetele Constantei.Dar,dl Chiru stie ca USL abia pridideste sa satisfaca clientela care a adus-o la putere si ca o haita flamanda abia asteapta sa se infrupte din bugetul statului.Problema are insa si un alt aspect.Dl Chiru,cu infatisarea sa prezidentiala nu ne spune ce a facut PDL si aliatii lui cat timp au fost la guvernare pentru cele 682 de monumente istorice.Noi stim inca de pe acum ca nu s-a facut nimic si nici nu se va face.Banii statului sunt cheltuiti pentru tot felul de alegeri,pentru marirea salariilor celor favorizati de soarta,pentru intretinerea parazitilor din Parlament si liota guvernamentala etc.Primaria a marit taxa de habitat.Cetatenii nu s-ar supara daca aceasta taxa ar fi folosita pentru aceste monumente,desigur,cu conditia ca sa nu ajunga in buzunarele clicii lui Mazare si Constantinescu.Mai este ceva.PDL incearca sa faca opozitie.Dar pana acum aceasta opozitie,asa cum demonstreaza si dl Chiru,nu este decat o blanda mustrare adusa celor cu care toate fortele politice din Constanta colaboreaza direct sau indirect cu USL.Dl Chiru sa faca bine si sa scoata cetatenii in strada,nu sa mangaie pe crestet USL

sava
27 februarie 2013
IPOCRITUL chiru

Un "smenar politic" acest chiru.Nu mai pacaleste pe nimeni.Se vede lupul de sub blana de oaie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9468 secunde