Gigi Chiru merge pe mâna lui Vasile Blaga la șefia PDL

426
5
Gigi Chiru merge pe mâna lui Vasile Blaga la șefia PDL - gigichiru10-1361978340.jpg
Cu o lună înainte de Convenția Națională a Partidului Democrat Liberal, președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, spune că va susține moțiunea inițiată de actualul președinte al partidului Vasile Blaga.

"Personal, am spus și repet că o să-l susțin pe Vasile Blaga. Este doar opțiunea mea personală și nu a organizației. Fiecare are dreptul să fie alături de cine dorește, de a cărui moțiune i se pare că îl reprezintă. Eu îl susțin pe Vasile Blaga indiferent de celelalte moțiuni", a spus Gigi Chiru.

Vasile Blaga va intra oficial în cursa pentru un nou mandat de președinte al PDL, astăzi, când va înregistra moțiunea: "România Dreaptă. PDL- Politica, dincolo de lozinci".

De cealaltă parte, Elena Udrea și-a intitulat moțiunea "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", iar Monica Macovei va merge în fața filialelor din țară cu moțiunea "Reformiștii".

Cel puțin din punctul de vedere al semnăturilor strânse de Blaga și Udrea, actualul lider democrat-liberal beneficiază de un important avantaj în fața contracandidatei sale.

Până la acest moment, moțiunea lui Vasile Blaga este girată de peste o sută de semnături. Pe lângă președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, printre cei care și-au exprimat în scris sprijinul pentru proiectul politic al lui Vasile Blaga se numără 32 de lideri de filiale, lista fiind deschisă de către Constantin Ostaficiuc, președintele PDL Timiș și Mircea Hava, președintele PDL Alba. Printre susținătorii lui Vasile Blaga se numără, de asemenea Cezar Preda, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Theodor Stolojan, Andreea Paul Vass, Cristian Rădulescu, Mircea Andrei, Viorel Badea, și Marian Jean Marinescu.

La rândul ei, Elena Udrea are de partea ei 17 filiale din țară, printre care pe cea de la Cluj condusă de Emil Boc.

Cu șanse destul de mici, la competiția din PDL va participa pentru funcția de președinte și Monica Macovei cu moțiunea "Reformiștii". Alături de ea se află Cristian Preda, Sever Voinescu și Adrian Papahagi.

Convenția Națională a PDL, în care se va alege președintele formațiunii și echipa de conducere, va avea loc pe 23 martie la București, la Romexpo. La reuniune vor participa 5.000 de delegați. Candidații pentru funcția de președinte trebuie să prezinte o moțiune care să aibă cel puțin 35 de semnături și sprijinul a zece organizații ale partidului.

În altă ordine de idei, pe lângă cei trei candidați cunoscuți deja, în ultimele zile se tot vorbește și despre o a patra persoană care ar urma să își depună moțiunea. Pe surse, se spune că ar fi vorba despre Gheorghe Falcă, primarul Aradului care, la aceste momente, încă își analizează șansele de a câștiga partidul.

Comentează știrea

Rozicrucianul
28 februarie 2013
Razboiul celor 4...rosa canina

Dupa cum se vede ,,,greii''din PDL isi etaleaza deja optiunile pentru ,,supergreii''pofticiosi la presedentia partidului.fara ca acestia din urma sa-si scoata la taraba ,motiunile.Amicitiile,orgoliile,simpatiile,vanitatile ,manifestate intr-o adevarata competitie de sustinatorii ,,prezidentialilor''inaintea prezentarii motiunilor te fac sa te intrebi daca mai are vreun rost dezbatera acestora.Este suficient o prezentare si reprezentare de catre fiecare la un forum,cum vad ei rezolvarea situatia social -politica a tarisoarei,.Starea de contradictie care se dospeste pe timpul ,,dezbaterilor''poate sa fie o o forma de lasitate.Ei refuza de a admite realitatea si traiesc cu sentimentul placut de a continua ipocrizia sub drapelul sacru al luptei intestinale dintre bine si rau.Portocalii ar trebui sa stie ca o astfel de batalie nu rezolva problema care sa duca la intelegere, iar dublicitatea unora duce in mod sigur la alte razboaie interne.Intelegerea vine cand bataliile se opresc.Liderii nu se aleg dupa cum duc furculita la gura,ei sunt vazuti si doriti ca fiind salvatori.

Hanibal
28 februarie 2013
Chiru si democratia

PDL se pretinde partid democrat (si liberal). Constantam, si nu pentru prima data,ca democratia,cel putin in organizatia Constanta,nu exista. Cine i-a autorizat pe presedintii de filiale care declara ca sustin pe unul sau altul dintre candidati,sa-si manifeste optiunea ? Dl Chiru a consultat membrii de partid,chiar si de forma,pentru a vedea ce gandesc acestia ? Cine i-a dat dreptul dlui Chiru,in calitatea sa de presedinte sa declara ca este de partea cuiva ? Dl Chiru recunoaste ca este vorba doar de parerea lui , dar n-are dreptul sa faca o asemenea afirmatie. El este dator sa consulte membrii de partid si sa faca ce hotarasc acestia. Si daca va fi ales presedinte o alta persona ce va face ? Normal ar trebui sa demisioneze .. Se va gudura pe langa noul presedinte si-l va curta pentru a se mentine in functie. Din declaratiile de pana acum,rezulta ca toti candidatii trebuie sa prezinte pe langa cele 35 de semnaturi si dovada sprijinului a zece organizatii ,NU A PRESEDINTILOR ACESTORA. Avem inca o data dovada ca membrii de partid nu conteaza in stabilirea liderilor de la Bucuresti,cum de altfel n-a contat niciodata in teritoriu,totul fiind o lucratura fara nici o legatura cu democratia,asa zisele alegeri , provocand doar discordie si scandal. Dle Chiru , mai aveti timp sa cereti parerea membrilor de partid.

adevar graieste
28 februarie 2013
Doamne in ce hal am ajuns, sa fim reprezentati de chiru

cu jena si rusine am asistat la o emisiune televizata pe la un post de stiri in care chiru s-a facut de bascalie, i-a dat ioan ghise cu tejgheua in cap ,asta batea campii cu gajaielile lui si cu aaaauuurile lui obisnuite,si ghise ii tot spunea, sa arate in ce lege se regaseste ceea ce sustinea, si al nostru ca bradu schimba vorba si o lua razna cu discutia, jenant, penibil ca a ajuns sa conduca chiru si sa reprezinte constantenii,sunt oameni cu adevarat remarcabili in pdl constanta, pe ei de ce nu ii vede nimeni?

Geo
28 februarie 2013
Tărăgănați alegerile

Tărăgănați cît puteți alegerile că se eliberează Băse de sarcina pe care o are acum și vă liniștește el. Domnule Hanibal ! Pînă acum Stavrosita era susținută de Udrea iar Chiru de Blaga. A cîstigat Chiru, așa că pe cine vrei să susțină? În ultimi 15 ani, cînd a fost luată o hotărîre democratică în acest partid?

Un mic parlit
28 februarie 2013
Gratargiul sef

Normal sa tina cu Blaga....pai da cui i-a dat valiza cu lovele inainte sa ajunga el presedinte la PDL C-ta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde