Aleșii locali au decis ca fosta școală din Cernavodă să fie demolată

316
3
Clădirea fostei Școli nr.1 din strada Mircea cel Bătrân din orașul Cernavodă a devenit un adevărat pericol public, motiv pentru care aleșii locali au luat decizia ca aceasta să fie demolată. 

"Clădirea este veche de mai bine de 100 de ani, imobilul fiind construit în 1907, și s-a transformat dintr-o instituție de învățământ, într-o ruină prăduită de hoți. Din aceste cauze, clădirea prezenta un avansat grad de degradare și totodată un pericol de prăbușire, din cauza sustragerilor de bunuri materiale , deoarece pardoselile din lemn, ferestrele și ușile nu mai existau", a declarat primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă. 

Pentru a preveni accidentele, Primăria a propus de trei ori în ședințele de Consiliu Local demolarea ruinei, însă unii dintre aleșii locali au refuzat această intervenție și au solicitat renovarea clădirii. 

Drept urmare, Administrația Locală s-a conformat și a scos imobilul (cu valoare de inventar de 103,43 lei) la licitație de trei ori, dar nu au fost înscrieri. 

Cum era de așteptat, decizia unora dintre consilieri, a dus la o tragedie. Astfel, vineri 22 februarie, doi bărbați fără adăpost au ajuns în stare gravă la spital, după ce plafonul etajului 1 al clădirii s-a prăbușit cu aceștia și au căzut patru metri în gol. Evenimentul s-a produs după ce bărbații au sustras câteva lemne din plafon pentru a face focul. 

În cele din urmă, tragedia celor doi i-a convins și pe ceilalți membri ai Consiliului Local să voteze în ședința de luni, 25 februarie, demolarea clădirii. 

În consecință, intervenția va avea loc după finalizarea expertizelor tehnice, iar pentru a evita și alte tragedii, reprezentanții Primăriei spun că demolarea se va face manual, iar materialele care vor fi recuperate, se vor dona persoanelor nevoiașe din oraș.

Comentează știrea

-
28 februarie 2013
-

A inceput sezonul demolarilor.Stergeti tot.Voi sunteti in stare sa dezgropati mortii din cimitire ca sa va construiti fast food-uri,birouri si fantani arteziene.In lumea civilizata sunt cladiri locuite(locuibile) din anul 1600 si de dragul hotilor nu le-a mai demolat nimeni.Stiu,occidentalii nu au consilieri grijulii ca la Cernavoda.Nu mai avem identitate,nu avem istorie,nu avem traditie.Avem in schimb card european de sanatate si dreptul de a munci in Spania. Analfabetii dracului !

ixulescu
1 martie 2013
astia o sa distruga tot orasul in acelasi mod

hansa & co = demolatorii cernavodei

strigator la cer
22 martie 2013
,,,

renovata ar fi aratat superb. asa, am ramas fara inca una din infimul nr. de cladiri vechi ale orasului. RUSINE !!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.2996 secunde