Ce efecte "perverse" a văzut deputatul Florin Gheorghe la proiectul de regionalizare

467
4
Ce efecte
Deputatul PDL de Constanța, Florin Gheorghe, a susținut, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică în care a vorbit despre regionalizare. 

"Cu uimire și dezamăgire, am remarcat că Uniunea Social Liberală, prin vocea ministrului Dragnea, pregătește un proiect de regionalizare a României, care, din punct de vedere principial și logic, conduce la câteva paradoxuri și efecte perverse pe termen lung. Domnule ministru, ar trebui să știți că orice ființă umană și în speță cetățean, are o apartenență, iar această apartenență este definită printr-un nume al regiunii din care provine. Plecând de la denumirea continentelor, a țărilor și implicit a regiunilor, ca să nu mai vorbim de orașe și localități, atât eu, cei ce ne ascultă, cât și cetățenii României suntem, în primul rând, cetățeni români, apoi olteni, moldoveni, dobrogeni, ardeleni", a pus Florin Gheorghe. 

El a mai precizat că înțelege rațiunile economico-financiare care stau la baza ideii de regionalizare, dar consideră că ar trebui să se judece această problemă după câteva principii. Astfel, Florin Gheorghe a făcut referire la principiul geografic, cultural, demografic, economic.

"Aplicarea acestor patru principii vă va conduce la concluzia că, regiunile României nu vor putea fi decât următoarele: Dobrogea, Moldova, Bucovina, Maramureș, Crișana, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia și București. Astfel, zece regiuni pot fi echilibrate din punct de vedere geografic și demografic, fără a se ține cont de vechea delimitare județeană dată de Ceaușescu în 1968. Având în vedere că aproape toate unitățile administrativ-teritoriale au încheiat procese verbale de delimitare cu vecinii, vizate de oficiile județene de cadastru, devine o procedură simplă adăugarea unor unități apartenente la un vechi județ, la o regiune nou creată", a mai explicat Florin Gheorghe. 

În acest context, el i-a atras atenția ministrului Dragnea că regionalizarea nu se face doar pentru bani, ci ea trebuie făcută pentru o lungă perioadă de timp și că nimeni nu se poate juca cu schimbarea legilor și a Constituției.

Comentează știrea

admirator
28 februarie 2013
corect

ASTA E SINGURA SOLUTIE REZONABILA, IN DOMENIU.... e BINE CA (UNEORI), CELE PROPUSE DE COMENTATORI PE INTERNET, SUNT PRELUATE DE POLITICIENI. POATE CA GUVERNUL VA INTELEGE ACEST ADEVAR EXTREM DE SIMPLU IN EFORTURILE LUI DE A IMPARTI ROMANIA IN REGIUNI... FELICITARI PTR. PDL SI FLORIN GH. (Dar de ce se opuneau la regionalizare cand erau in opozitie si acum o promoveaza? ceva demagogie, cumva?)

hanibal
28 februarie 2013
reforme

O reforma,administrativa sau de alta natura, nu se poate face atata timp cat sistemul politic actual nu se va schimba. Nici un partid nu ne poate convinge ca reforma admninistrativa este facuta in interesul cetatenilor si nu a oligarhiilor.Nu este de conceput ca o reforma administrativa de o asemenea anvergura sa fie lasata pe mana celor care ajung la putere prin lovitura de stat si conduc prin tirania unei majoritati absolute. Regionalizarea trebuie facuta cu ajutorul si contributia specialistilor si cu sustinerea tuturor cetatenilor.O reforma facuta doar pe criterii politice,asa cum vrea sa o faca USL nu va rezista si va fi contestata intern si extern. O reforma de o asemnea importanta trebuie sa inceapa cu publicarea unui proiect elaborat de specialisti ,care sa fie dezbatut public,dupa care sa fie aprobat prin referendum. Orice proiect care va purta pecetea lui Dragnea,Ponta-copy si Cacarau este destinat esuarii. Cetatenii nu-l vor aproba la referendum . Pana atunci,PDL are obligatia si datoria sa redacteze un proiect de regionalizare si sa-l dezbata public,in organizatiile sale si cu cetatenii indiferent de culoarea lor politica. Este o naivitate sa creada cineva ca discursurile pe aceasta tema in Parlament vor contribui cu ceva la rezolvarea problemei. Majoritatea uslista ignora total discursurile celor din opozitie. Desigur,consideram valabile cele de mai sus si pentru actiunea de revizuire a Constitutiei.

Eurocetatean
28 februarie 2013
Spuneti NU !

Spuneti NU regionalizarii Romaniei fara o reforma a clasei politice.Un partid care nu este in stare sa se reformeze din interior,nu va fi in stare sa reformeze un stat.O reforma adevarata,o regionalizare corecta nu se face in absenta paridelor de opozitie.Cand va exista o opozitie de dreapta puternica si credibila,atunci va avea loc regionalizarea Romaniei.Asta este o regionalizare facuta dupa interesul oligarhiei locale.Asta este o regionalizare facuta dupa chipul si asemanarea cu Dragnea,Mazare sau Constantinescu Nicusor.

C-tin
28 februarie 2013
Nu regionalizarii

ZIUAnews a prezentat, o analiză mai amplă referitoare la pericolul înființării Statelor Unite ale Europei - o formă mascată de regionalizare a statelor UE, construcție extremistă care anihilează din start suveranitatea. De asemenea, s-a precizat că acest concept de "superstat" european a fost lansat încă din 1943 de miniștrii naziști Joachim von Ribbentrop și Cecil von Renthe-Fink, care au propus crearea unei confederații europene care ar fi trebuit să aibă o singură monedă și să se bazeze pe principiul regional. Regionalizarea României, așa cum este gândită în laboroatoarele de la Bruxelles, cu sprijinul Berlinului și la insistențele Budapestei, ar avea ca țintă finală fărâmițarea statului național unitar român, conform intereselor Germaniei, respectiv ale "Austro-Ungariei", dar astfel încât interesele spațiului rus să nu fie lezate. Astfel va rezulta o singura MOLDOVA cu cea ruseasca, o DOBROGE lipita de Bulgari , un ARDEAL lipit de Ungaria si ATENTIE o Tara Romaneasca , cu statut de regat. Si asa un stat suveran , dispare de pe harta istoriei !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3037 secunde