PDL susține un Parlament unicameral

206
1
Democrat-liberala Sulfina Barbu a declarat, ieri, la o dezbatere legată de reforma electorală, că PDL susține un parlament unicameral, numărul maxim al parlamentarilor să fie de 300 și un vot mixt: o treime dintre aceștia să fie aleși în sistem majoritar în colegii uninominale, iar două treimi pe liste naționale cu vot preferențial.

"Cred că se impune modificarea Legii electorale. Plecând de la experimentul legii din 2008, care a avut un efect în 2008 și un efect în anul 2012, datorită situației politice, nu este deloc încurajator pentru un alegător să voteze un reprezentant în Parlament, care ia cel mai mare număr de voturi și nu ia mandatul și nu merge în Parlament", a afirmat Sulfina Barbu. 

Ea consideră că trebuie să existe un consens politic pentru principalele reforme care urmează a fi implementate, respectiv reforma constituțională, reorganizarea administrativ-teritorială și legea electorală. 

Sulfina Barbu a arătat că PDL susține un parlament unicameral și reducerea numărului parlamentarilor la 300, plecând de la rezultatul referendumului din 2009.

Comentează știrea

Geo
28 februarie 2013
Tot trageți către dictatură.

Tot mai sperați să ajungeâi la putere? Vreți un parlament unicameral cu una ca Roberta Anastase la cameră și unul ca Băse, președinte. Puteți reduce la mai puțin de 300 numărul parlamentarilor dar să fie două camere. Doar așa să mai prindeți și voi o funcție. La referendumul din 2008 ați reușit să păcăliți oamenii, dar acum am văzut ce puteți.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde