PDL Constanța, ÎMPĂRȚIT între ELENA UDREA și VASILE BLAGA

1016
4

Articole de la același autor

Deși lucrurile păreau că s-au liniștit în PDL Constanța, apropiata Convenție Națională a partidului a dezbinat, din nou, membrii filialei constănțene de la malul mării. Trădarea se pare că este cuvântul de ordine, dacă ținem cont că oameni care până mai ieri se învârteau în jurul lui Vasile Blaga și îi jurau credință, la scurt timp, au rupt rândurile și s-au repoziționat în jurul Elenei Udrea. 


Din câte se pare, promisiunile sau, hai, să zicem, negocierile politice, i-au făcut pe unii să dea doi pași înapoi și să se bată cu pumnul în piept că au citit moțiunile celor trei candidați, acesta fiind motivul pentru care și-au schimbat opțiunile.

Primul care a avut curajul să-și susțină punctul de vedere vizavi de susținerea Elenei Udrea a fost primarul localității Castelu, Nicolae Anghel. El a spus de la început că va merge pe mâna Elenei Udrea, iar mulți membri de partid de la Constanța nu-i dădeau nicio șansă. Cu toate acestea, a rămas consec-vent și s-a preocupat în mod aparte ca Elena Udrea să fie bine primită la Constanța de cât mai mulți democrat-liberali. Așa se face că sala mică a Casei de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare.

De partea cealaltă, și el consecvent, președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a anunțat public că îl susține pe Vasile Blaga la președinția parti-dului, iar cei mai mulți membri marcanți ai filialei constănțene au declarat același lucru.

Totuși, la numai două săptămâni de la acele întâmplări, au început să apară și primele frământări în filiala democrat-liberală constănțeană.

Așa se face că sosirea Elenei Udrea, duminică seara, la Con-stanța, unde și-a prezentat moțiunea cu care speră să câștige conducerea partidului a fost prima ocazie ca cele "două tabere" să-și arate mușchii.

În timp ce unii fluturau pancarte pe care scria "La PDL Constanța, Udrea e speranța", alții strigau că Vasile Blaga este singurul care poate reconstrui partidul.

În acest context, cunoscut până mai ieri ca apropiat al lui Vasile Blaga, deputatul constănțean Florin Gheorghe a declarat public că s-a hotărât, iar el o va susține la președinția partidului pe Elena Udrea.

"Am semnat moțiunea Elenei Udrea pentru că, dintre toate cele trei, a dumneaei mi s-a părut cea mai bună", a declarat Florin Gheorghe, care a atras ropote de aplauze, dar și huiduieli.

Pe la colțuri, primarii PDL fluturau buchete cu flori pe care le-au oferit Elenei Udrea, deși, în urmă cu ceva timp, strângeau mâna bărbătește cu Vasile Blaga, pe care îl asigurau de susținerea lor.

În altă ordine de idei, pe parcursul întâlnirii, Elena Udrea a atras atenția că organizația de la Constanța este una cu probleme, lipsa de comunicare făcând ca membrii să nu mai fie uniți între ei.

"Știu că Organizația de la Constanța este una cu probleme. Cred că cel mai bine ar fi ca eu să vă urez succes și nu dumneavoastră mie!", a punctat Elena Udrea, care a îndemnat la uniune, singura modalitate pentru reconstrucția partidului.

La rândul lui, președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a spus că fiecare delegat de la Constanța care va participa la Convenția Națională a PDL din 23 martie poate să voteze cum dorește, Vasile Blaga fiind opțiunea lui personală pe care nu și-o va schimba.

Pe de altă parte, în această seară, va veni la Constanța și Vasile Blaga pentru prezentarea moțiunii cu care dorește să câștige șefia partidului.

Rămâne de văzut cum se vor comporta democrat-liberalii constănțeni cunoscuți ca fiind cei mai "flexibili" atunci când se joacă "meciuri" importante în partid. 


Comentează știrea

XXL
12 martie 2013
vulpea

Cand asi baga vulpea coada.

admirator
12 martie 2013
membrii PDL

sunt sufficient de maturi sa inteleaga faptul ca oricine ar fi liderul ales, partidul ramine acelasi... faptul ca sunt mai multi candidati nu scindeaza partidul ci doar allege calea cea mai eficienta. si dovedeste democratia interna. (Spre deosebire de PNL -?!!!!- sau PSD... Unde exista doar cate un singur candidat etern. E adevarat, cand Nastase va iesi de la mititica, la PSD vor fi doi candidate... Sau "carlanul fara minte", mai zis si plagiator, va abandona?) Pacat ca nimeni din PDL nu sprijina candidatura Monicai Macovei. Asta e un lucru trist pentru Romania, nu doar pentru partid.

Rozicrucianul
12 martie 2013
Bresle in padurea ...portocalilor

Portocalii au intrat in cursa pentru ierhizarea aptitudinilor politice;geniul politic si talentul politic.Doua aptitudini ,care s-au dezvoltat si dezbatut atat de mult incat in PDL au aparut breslele politice cu caracter comercial.Politica ,dupa cum se vede ,nu este numai o profesie rentabila ci si o posibilitate de a iesii din anonimat a oamenilor fara vocatie extraordinara ,dar care cred ei ca au talent politic si le da dreptul sa se ocupe in direct de politica sau sa ,,faca ''discutii despre politica.Faptul ca in lumea politica nu exista nimic durabil nu este un motiv de deznadejde,dar niciun motiv de satisfactie.Asa ca, in ferma portocaliilor continua ca Vulpile sa-si bage coada , Buldogii sa amusineze prada si membrii simpli ,indusi in acest hipnotism sexual, incearca sa-si pastreze singele rece si mintea nealterata.

Hanibal
12 martie 2013
PDL organizatie cu probleme

Elena Udrea a constatat ca organizatia PDL Constanta este o organizatie "cu probleme" ignorand faptul ca si la nivel central situatia este identica.Problema tine de calitatea membrilor de partid care se manifesta dupa simpatii si antipatii determinate de atitudinea liderilor si nu de doctrina si program.Este suficient sa ne referim la faptul ca membrii de partid care l-au ales pe Chiru ca presedinte,sunt gata sa treaca in tabara Elenei Udrea.VOX POPULI ! Si daca va fi aleasa Elena Udrea ca presedinte si nu Blaga,se va intari partidul ? Probabil ca "reformistii" condusi de Monica Macovei vor trece la Forta Civica,si cei ramsi in cele doua tabere Udrea si Blaga se vor confrunta in continuare in dauna celor care i-au ales.Partidele romanesti au demonstrat ca nu sunt capabile sa reformeze ,sa modernizeze si sa aduca prosperitate.In rest,doar demagogie si coruptie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3859 secunde