Ce gătim astăzi

129
Aperitiv. Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline extra virgin, sucul de la una-două lămâi, după gust, 250 grame de smântână sau brânză proaspătă, 500 g cartofi noi, mici, 500 g cartofi roșii, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, ridichi, frunze de mentă proaspătă tocate, arpagic tocat. Mod de preparare: Dressingul se prepară amestecând uleiul de măsline, sucul de lămâie și smântâna sau brânza. Fierbe cartofii în apă cu sare timp de 20 de minute sau până devin moi. Apoi scurge-i bine de apă. După ce se răcesc, curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe. Amestecă-i cu dressingul și apoi adaugă ridichiile, menta, arpagicul, sarea și piperul.

Spaghete cu pui, ciuperci și vin. Ingrediente: ulei de măsline, 4 pulpe de pui, dezosate, fără piele, care se taie în bucăți mici, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, 2 căței de usturoi, decojit și fin feliat, 350g ciuperci proaspete tăiate, 200 ml vin alb, 455 g spaghete, 500 ml sos alb, 200 g brânză parmezan rasă, busuioc. Mod de preparare: Pornește cuptorul ca să se încălzească. Pune ciupercile într-un castron și adaugă peste ele apă fiartă, atât cât să le acopere. Într-o tigaie mare pune un strop de ulei de măsline. Condimentează bucățile de pui cu sare și piper și așază-le în tigaie. Strecoară ciupercile de apă și păstrează apa în care au stat. Adaugă ciupercile în tigaie, alături de pui și presară usturoiul feliat. Mai apoi, pune în tigaie și vinul alb cu apa în care au stat ciupercile. Ține totul pe foc până când puiul este gătit. Între timp pune pe foc și spaghetele în apă cu sare. Adaugă sosul alb în tigaie și adu la fierbere, apoi închide focul. Condimentează cu piper și sare, după gust. Adaugă în tigaie pastele strecurare și amestecă bine totul. Pune trei sferturi din brânza parmezan și busuiocul și amestecă în continuare. Transferă conținutul din tigaie într-un vas pe care îl vei pune mai apoi la cuptor. După ce pui în vas spaghetele cu sos, presară peste ele restul de brânză parmezan și pune vasul în cuptor până când spaghetele capătă o culoare aurie.

Spumă de ciocolată. Ingrediente: 200 grame ciocolată neagră, 500 mililitri de frișcă lichidă, zahăr, după gust. Mod de preparare: Se topește ciocolata la baie de abur, după care se ia de pe foc. Se mixează frișca lichidă și se încorporează în ciocolată lichidă, apoi se toarnă în pahare și se ornează după plac. Se lasă la frigider câteva ore și se servește rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.9668 secunde