Ești cetățean european, ai o grămadă de drepturi!

118
Plecați într-o călătorie cu avionul în spațiul comunitar și vreți să știți ce aveți voie să strecurați printre bagaje? Este esențial să fiți bine documentat, pentru a evita neplăcerile. Pentru asta, trebuie să știți că potrivit reglementărilor Uniunii Europene, în termenul de "lichide" pot fi incluse următoarele produse: apă și alte băuturi, supe, siropuri, iaurturi; parfumuri; geluri, inclusiv geluri de păr și de baie; paste, inclusiv pastă de dinți; rimel, rujuri lichide; creme, loțiuni și uleiuri; spray-uri; conținutul ambalajelor presurizate, precum spumă de ras, alte spume și deodorante; amestecuri lichid-solide; orice alt articol cu consistență similară.

Excepții de la aceste reguli fac următoarele produse: medicamente esențiale pe timpul zborului (ex. pachetul pentru diabetici), care trebuie să fie în pachetele lor originale și cu prescripția dată de medic; lapte pentru copii și mâncare lichidă pentru copii (conținutul fiecărui recipient trebuie gustat în fața personalului de securitate de către pasagerul care le transportă).

Peste aceste reguli nu se trece!

Atenție, lichidele pot fi luate în bagajul de cală. De asemenea, se pot cumpăra lichide, precum băuturi și parfumuri, din magazinele de duty-free din cadrul aeroporturilor. Dacă acestea sunt vândute în ambalaje speciale, sigilate, ambalajele nu se vor deschide înainte de efectuarea controlului de securitate, altfel produsele vor fi confiscate.

Dacă până la destinație se vor face escale, ambalajele cu produsele cumpărate din duty-free-uri nu se vor deschise înainte de efectuarea controlului de securitate din aeroportul de tranzit sau, în cazul efectuării mai multor escale, din ultimul aeroport de tranzit.

La fel de important de știut este că obiectele ascuțite mai mari de cinci centimetru nu pot fi transportate în bagajul de mână. Alte obiecte pot fi considerate ca fiind periculoase și pot fi confiscate de autoritățile de securitate: cuțite; ace de păr; pile de unghii; set de manichiură; foarfece; pensete; andrele; ace de cusut.

Important: În bagajul de mână se pot lua lichide în recipiente de maximum 100 ml fiecare. Aceste recipiente trebuie să fie păstrate într-un ambalaj transparent din material plastic, care se poate redeschide, iar cantitatea totală de lichide nu trebuie să depășească un litru per pasager.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.5137 secunde