Ce gătim astăzi

163
Ouă ochiuri cu iaurt. Ingrediente: 2 căței de usturoi pisați cu puțină sare, o cană iaurt, 8 ouă, 2 linguri oțet, 4 linguri unt, sare, o lingură boia iute pentru ornat, piper proaspăt măcinat, spanac proaspăt fiert, pâine cu coaja crocantă. Mod de preparare: Se amestecă usturoiul pisat cu iaurt și se împarte în mod egal între cele patru farfurii individuale. Se sparg cu grijă ouăle într-un vas cu apă clocotită în care s-a adăugat oțetul. Se acoperă vasul și se face flacăra mică. Se gătesc ouăle două-trei minute, până când sunt făcute, mai mult sau mai puțin, în funcție de gust. Se scot din apă cu o spumieră și se scurg bine. Se pun câte două ouă pe fiecare farfurie și se asezonează cu sare și piper, iar deasupra se toarnă iaurtul. Se topește untul într-o tigaie mică și se adaugă boiaua iute. Se împarte untul cu boia, în mod egal, peste fiecare porție de ouă cu iaurt. Se servesc fierbinți, simple sau alături de spanac.


Pui cu scorțișoară. Ingrediente: 2 kg pui tăiat în 8 bucăți, 2 căței de usturoi mărunțiți, un vârf de cuțit sofran, o linguriță pudră scorțișoară, o linguriță sare, 2 lingurițe făină, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 2 linguri ulei de măsline, jumătate ceașcă vin alb, preferabil demisec, 2 ficăței de pui tocați mărunt sau jumătate dintr-un cub de supă de pui. Mod de preparare: Într-un castron mic amestecați usturoiul, sofranul, scorțișoara, sarea, făina, oțetul și uleiul de măsline, până când se obține o pastă. Frecați bucățile de pui cu acest amestec și puneți-le fie într-un vas, una lângă alta, fie într-o pungă sigilabilă, ca să se marineze cel puțin 45 de minute (preferabil 24 ore) la congelator. Încălziți cuptorul 
la 200 grade. Coaceți bucățile de pui timp de 30 de minute. Adăugați vinul și ficățeii de pui și mai coaceți 30 de minute. Verificați dacă puiul e făcut înțepând carnea cu vârful unui cuțit: dacă este copt, iese un lichid limpede.


Chec de post cu mere. Ingrediente: 7-8 mere, o cană de zahăr, o cană nucă măcinată, o cană ulei, o cană lapte soia sau apă minerală, o cană stafice, 3 căni făină, 2 prafuri de copt, o linguriță scorțișoară măcinată, 4 plicuri zahăr vanilat pentru décor. Mod de preparare: Se amestecă uleiul, apa (lapte soia), zahărul. Se adaugă făina, stafidele, merele răzuite sau tocate, nucile măcinate și se amestecă bine toate. Praful de copt se cerne. Se amestecă bine toate, se tapetează trei tăvi de chec cu hârtie de copt, se pune compoziția în tăvi și se dă la cuptor pentru 45 de minute. Când sunt gata se scot din tavă, se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr pudră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.6136 secunde