Elevi din Mangalia, la Ziua Copilului din Turcia

194
Elevi din Mangalia, la Ziua Copilului din Turcia - steagulturciei-1366209076.jpg

Articole de la același autor

Un grup de 14 elevi din învățământul primar ai Liceului Teoretic "Callatis", vor călători în Turcia, în perioada 18-26 aprilie, ocazie cu care vor participa la manifestările prilejuite de Ziua Copilului din această țară. Însoțiți de prof. înv. primar Rodica Codău și prof. Ghiulserin Sali, ei au dat curs invitației instituției de învățământ Doga School din orașul Manisa.


Cu această ocazie, elevii vor prezenta dansuri populare tradiționale românești și vor interpreta câteva cântece corale. Timp de nouă zile, se vor împărtăși experiențe ale elevilor și cadrelor didactice, într-o atmosferă internațională, limba de comunicare fiind engleza, evidențiindu-se astfel importanța independenței, păcii, frăției și prieteniei, inițiate de Ataturk. De asemenea, elevii vor vizita obiective din Turcia care fac parte din patrimoniul cultural universal.


În 1920, fondatorul Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk a stabilit ziua de 23 aprilie, dedicând-o copiilor, care sunt viitorul națiunii. Pentru a marca acest eveniment, sunt invitați copii din mai multe țări, care vor prezenta performanțele lor bazate pe dansuri și cântece tradiționale, sport și teatru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Actual : Turcia pregătește un proiect de amploare
Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Actual : Dublu atac cu bombă în Turcia
Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Actual : Dublu atac cu bombă în Turcia
Pagina a fost generata in 0.546 secunde