Ce gătim astăzi

120
Ce gătim astăzi - fooddrinks1341489127135232080813-1378761365.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 700 g morcovi, 2 linguri griș, trei sferturi pahar cu apă minerală, 2 linguri margarină, 2 - 3 linguri pesmet, 2-3 linguri făină, 3 linguri ulei, sare. Mod de preparare: Morcovii rași pe răzătoarea de zarzavat se fierb înăbușit în apa minerală, adăugând și margarina. Când se înmoaie bine se adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu. Se lasă pe foc până când scade bine. După ce s-au răcit, se amestecă cu sarea și cu făina și se formează chifteluțele. Se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte. 

Friptură de curcan cu rozmarin. Dacă ai de gând să-ți impresionezi invitații, pregătește pentru masa festivă un curcan la tavă cu rozmarin și usturoi. Prepararea durează destul de mult, deci ar trebui să te asiguri că ai suficient timp la dispoziție. În cazul în care nu-ți place curcanul, poți folosi aceeași rețetă pentru pui. Ingrediente: un curcan întreg (aproximativ 5 kg), 3/4 ceașcă cu ulei de măsline, 3 linguri cu usturoi pisat , 2 linguri cu rozmarin proaspăt, tocat mărunt, o lingură cu busuioc proaspăt, tocat mărunt, o linguriță cu piper negru măcinat, sare după gust. Preparare: Încălzește cuptorul la 165 de grade. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul, rozmarinul, busuiocul, piperul și sarea. Spală curcanul la suprafață și în interior; lasă-l la scurs, apoi folosește prosoape din hârtie pentru a-l usca. Îndepărtează bucățile mari de grăsime, dacă există. Dezlipește cu grijă pielea de pe pipt, astfel încât să poți condimenta sub pielea pieptului. Aplică apoi cu mâna amestecul de condimente sub piele. Folosește scobitori pentru a fixa pielea, astfel încât carnea pieptului să nu fie expusă. Aplică restul de condimente pe toată suprafața curcanului, dar și în interior.Așază apoi curcanul îmtr-o tavă pentru friptură, cu grilaj. Toarnă o ceașcă cu apă în tavă. Pune la cuptor, la foc mediu, și lasă timp de 3 sau 4 ore, până ce carnea este fragedă, sau dacă folosești un termometru pentru gătit, lasă până când temperatura curcanului în interior ajunge la 80 de grade Celsius. Se servește cu sos de roșii.

Desert simplu și rapid. Ingrediente: mere, franzelă, unt, rom, zahăr, scorțișoară. Mod de preparare: Merele necurățate de coajă se spală și li se scoate așa-zisul cocean fără să se spargă la bază. Într-o tigaie de teflon se pun felioare de franzelă unse cu unt. Pe fiecare se așază câte un măr. Se pun în fiecare măr câte o linguriță de zahăr și jumătate de linguriță cu unt netopit. Se dau la cuptor pentru circa 20 de minute să se coacă. Se servesc calde, stropite cu o linguriță de rom sau presărate cu zahăr cu scorțișoară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Diabeticii, "interzis" la fructe?
Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce ai de făcut ca șofer european
Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când face rău  ața dentară
Pagina a fost generata in 2.625 secunde