Ce gătim astăzi

114
Ce gătim astăzi - fooddrinks1341489127135232080813-1380574784.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 broccoli, o treime ceașcă maioneză vegetală, 2 lingurițe cu sirop de agave sau zahăr, o linguriță cu oțet de mere, trei pătrimi linguriță cu muștar Dijon, un sfert ceașcă cu ceapă roșie tocată, un sfert ceașcă stafide, 2 linguri semințe de floarea-soarelui, prăjite. Mod de preparare: Desfă-l în buchețele și taie broccoli feliuțe iar apoi așază-l într-un vas cu sită la aburi și lasă-l la foc mic timp de aproximativ 2-3 minute. Pune-l într-un vas cu apă rece și apoi scurge-l bine. Amestecă maioneza, siropul de agave, oțetul și muștarul. Într-un vas separat, combină broccoli, ceapa și stafidele. Adaugă amestecul de maioneză. După gust, presară sare și piper și adaugă și semințele de floarea-soarelui.

Pește la cuptor. Ingrediente: 4 rondele pește (crap, somn), 4 cepe, 6 cartofi, ulei, vin alb, sare, piper, condimente pentru pește. Mod de preparare: Ceapa și cartofii se curăță și se taie rondele. Într-o tavă se pune ceapa, se stropește cu puțin ulei, un pahar de vin, se asezonează cu sare și piper și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. După aceea se adaugă și cartofii tăiați, se mai adaugă puțin vin și un pahar de apă și se mai lasă la cuptor, la foc mediu, încă 30 de minute. Peștele se asezonează cu condimente speciale și se așază peste cartofi. Se stropește cu puțin ulei (numai dacă peștele nu este prea gras), se mai adaugă vin și apă cât să acopere totul și se lasă la cuptor până se rumenește peștele.

Prăjitură rapidă. Ingrediente: 230 grame unt, 4 ouă, 160 grame făină, 70 grame cacao, o cană nuci tocate, 1/3 cană ciocolată rasă, 1/3 plic praf de copt praf de copt (3-4 grame), 10 ml esență de vanilie, 240 grame zahăr, un vârf cuțit sare. Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180-190 de grade.Topiți și răciți untul. Tocați ciocolata și nuca din cuțit. Încorporați ouăle, apoi încorporați ingredientele, amestecând cu telul: zahărul, vanilia, pudra de cacao, faina, sarea și praful de copt. Adăugați nuca și ciocolata. Turnați și nivelelați amestecul, într-un strat de 2 degete, într-o tavă unsă cu unt. Introduceți la cuptor pentru 10-15 minute. Nu coaceți prea mult amestecul. O negresă de calitate are exteriorul făcut și interiorul moale, cleios. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum știi că ai colesterolul mare
Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Riscurile gușei netratate
Pagina a fost generata in 2.8349 secunde