Podul de la Agigea, restricții drastice de circulație. Cum vor trece microbuzele și autocarele cu navetiști

1709
7

Articole de la același autor

De astăzi, pe podul de la Agigea se circulă cu restricții, care ridică probleme transportului public de persoane. Firmele au trebuit

să găsească soluții, pentru că majoritatea vehiculelor pe care le au în dotare depășesc tonajul limită de 3,5 tone, impus de autorități.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a transmis, ieri după-amiază, comunicatul oficial prin care anunță impunerea de interdicții pe podul de la Agigea, pentru efectuarea de reparații. Participanții la trafic au fost anunțați că, înce-pând de la 1 octombrie, pe podul situat pe DN 39, la km 8+988, "circulația rutieră va fi închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone". Pentru locuitorii din sudul județului, posesori de autoturisme personale, interdicția nu va ridica probleme; în schimb, măsura îi va afecta pe cei care folosesc transportul public de persoane. Motivul? Firmele de transport public persoane mai au în parcul auto doar câteva vehicule cu o masă autorizată sub 3,5 tone, în ultimii ani concentrându-și atenția în achiziționarea de autobuze spațioase, cu care să transporte cât mai mulți pasageri, dar și să le asigure confortul necesar.

Vor traversa podul cu … un alt treilea microbuz!

Ieri, la amiază, reprezentanții firmelor de transport public de per-soane încă nu știau cu exactitate dacă vor putea folosi microbuzele de 18+1 locuri, din dotare, pentru a traversa podul de la Agigea. În cele din urmă, răspunsul CNADNR a venit tranșant, prin intermediul prefectului Eugen Bola. "Vor putea traversa podul toate autovehiculele care au menționat, pe talonul mașinii, masa autorizată de 3,5 tone", a subliniat prefectul. Se impune mențiunea că firmele de transport persoane dețin, în gene-ral, microbuze de 18+1 locuri cu masa autorizată de 4,8 tone, pu-ține fiind cele care mai au micro-buze cu acest număr de locuri și un tonaj de până în 3,5 tone.

Drept pentru care, firmele de transport persoane care asigură cursele spre sudul județului Constanța au trebuit să găsească soluții. Au dat asigurări, însă, că microbuzele vor pleca la drum conform orarului stabilit, întârzierile fiind de ordinul minutelor.

Astfel, Gihan Eserghep, directorul Metropolitan Constanța, ne-a declarat că pasagerii vor fi transportați cu autobuze, până în apropierea podului, unde vor fi mutați în microbuze care au un tonaj de până în 3,5 tone, cu care vor traversa podul. "Ajunși pe partea cealaltă, vor fi mutați, din nou, în autobuze. Avem pregătite două microbuze, care să-i traverseze pe pasageri podul, dacă va fi nevoie vom aduce și un al treilea microbuz. Nu vor fi costuri suplimentare pentru pasageri, iar întârzierile vor fi de câteva minu-te, cât ar putea dura coborârea dintr-un vehicul și urcarea în celălalt", a declarat reprezentantul firmei de transport.

Reprezentanții Simpa Trans au dat asigurări că microbuzele pe care le dețin au un tonaj de 3.380 kilograme, astfel că vor traversa podul fără probleme, plecările din stații urmând să fie la fiecare 20 de minute, conform programului.

Firma Transevren a anunțat că pasagerii vor fi transportați cu autobuze până la pod, unde fie vor traversa pe jos, pietonal, fie vor fi traversați de microbuze cu un tonaj de până în 3,5 tone, iar pe partea cealaltă a podului vor fi preluați de un alt autobuz, și își vor continua drumul.

De precizat că și CFR-ul a anunțat că va suplimenta numărul de vagoane, dacă se va impune.

TIR-iștii vor circula pe rutele ocolitoare

În schimb, transportatorii de marfă vor apela la rutele ocolitoare, căci cele două bacuri care urmează să fie aduse de la Galați nu au ajuns încă.

"Problema nu sunt, însă, bacurile, ci structurile metalice care tre-buie montate pentru a asigura accesul vehiculelor până la nivelul bacurilor și accesul la canal", ne-a precizat prefectul Eugen Bola, precizând că asupra acestor aspecte se discută zilele acestea.

Până atunci, însă, TIR-iștii au la dispoziție rutele ocolitoare:

- Pentru relația București - Port Constanța Sud - Agigea - Negru Vodă - Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București - Constanța - Nod rutier Medgidia) - DJ 381 (Nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 391 (Cobadin - Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) și retur.

Pentru relația Hârșova (DN 2A) - Tulcea (DN 22) - Port Constanța Sud - Agigea - Negru Vodă - Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu - Nod rutier A4 cu A2) - A2 (nod rutier A4 cu A2 - Nod rutier Medgidia) - DJ 381 (Nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 391 (Cobadin - Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) și retur.

Polițiștii păzesc intrările pe pod

În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulația autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, ambulanțe și mașini de pompieri, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Menționăm faptul că instituirea restricțiilor de circulație, respectiv închiderea circulației, este determinată de lucrările de înlocuire a hobanelor existente.

Șoferii sunt rugați să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară, la fața locului urmând să staționeze, zilele acestea, și câte o mașină de poliție la fiecare intrare pe pod. 

Comentează știrea

miratu'
1 octombrie 2013
in Cta

exista niste masini cat casa, care toaca asfaltul de la suprafata, ajungand pina la baza strazilor. Am vazut-o cu totii la treaba, cand s-au asfaltat strazile in oras. Poate mai lucreaza pe ici-colo. De ce nu este bagata pe pod, pentru a indeparta straturile de asfalt adaugate si care ingreuneaza podul?Ce se urmareste cu magaria asta cu inchiderea podului?

Transevren
1 octombrie 2013
Transport

Ruta Constanta- Techirghiol Din ora in ora exista un microbuz care circula cursa completa! (La ora fixa din Cta La ora fixa din Tech.) Ne cerem scuzem

FONDURI UE
1 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

tghiol
1 octombrie 2013
pt trans evren

ieri soferii de la trans evren nu stiau sa ne dea un raspuns pt ce se va intampla de azi, iar, de dimineata toti navetistii asteptau autocarele/microbuzele de la trans evren. puteati sa anuntati de ieri ce plan aveti...se stia ca pe pod autocarele nu pot circula.

FONDURI EUROPENE
1 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

navetisti
1 octombrie 2013
reparatii pod

Noi ne conformam si traversam cum putem,dintr-un microbuz in altul,pe jos,etc.Vrem sa vedem insa ca se lucreaza la pod ,altfel tot efortul nostru e in zadar...

Borat
1 octombrie 2013
Hmmmm?!

Mama voastra de autoritati noi mergem pe jos si pe santierul podului nici-un muncitor ca-i ploua pe ingineri si maine o sa spunem ca iar o sa cada podul, chiar cu masini usoare , de jucarie numai ca sa mai sugem niste bani. Azi de dimineata statea poitia la iesire de pe pod, la japca, ca de obicei, nu statea la intrare pe pod sa previna masinile si sa le intoarca, mai au "militienii nostrii" vile de terminat handicapatii dracului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6233 secunde