Podul de la Agigea nu se mai închide. Ponta a cerut o nouă expertiză

1188
3
Podul de la Agigea nu se mai închide. Ponta a cerut o nouă expertiză - podagigea4-1380129286.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care tranzitează podul de la Agigea pot sta liniște, deocamdată, deoarece premierul Victor Ponta a anulat, ieri, decizia de închidere a podului începând cu data de 1 octombrie, așa cum se anunțase inițial. 

Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura podului de la Agigea este afectată și poate să cadă în orice moment, dar va fi efectuată o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa CNADNR, a anunțat, ieri, premierul Victor Ponta.

El a precizat că a discutat deja pe această temă cu ministrul dele-gat pentru proiecte de infrastruc-tură, Dan Șova, în subordinea căruia funcționează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

"Cu podul de la Agigea, ideea e următoarea: conform unui raport făcut de CNADNR, 40% din struc-tura podului este afectată și poate să cadă în orice moment. Noi nu putem să ne asumăm responsabilitatea să zicem «Bun, să se meargă mai departe pe pod», Doamne ferește, se întâmplă ceva! Însă au existat de pe plan local niște suspiciuni că CNADNR e prea prăpăstios și că, de fapt, nu e așa de afectat podul. Am discutat deja și o să trimitem zilele acestea încă o expertiză independentă, care să ne spună foarte clar: Da, e un pericol de cădere, atunci închidem podul și îl terminăm până la sfârșitul anului, sigur, cu toate impedimentele", a spus Ponta.

Premierul a precizat însă că podul tot va trebui reparat la un moment dat, deoarece nu au mai fost efectuate lucrări de reparații de dinainte de 1989.

"Pentru a nu exista nicio suspiciune, zilele acestea mai facem încă o expertiză, independentă, nu a CNADNR. Dacă acea expertiză confirmă că e un pericol în orice moment, atunci trebuie clar să îl închidem, să-l reparăm cât mai repede. Am înțeles că trei luni ar fi durata maximă. Asta este situația cu infrastructura, nu poți să faci omletă fără să spargi ouăle", a adăugat Ponta.

În altă ordine de idei, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a declarat, ieri, că vineri, la ora 11.30, va avea loc o nouă ședință cu factorii decidenți pe tema posibilei închideri a podului de la Agigea.

"Dorim ca podul să rămână funcțional până la primăvară. Ultima decizie aparține specialiștilor, iar noua expertiză va fi executată în cel mai scurt timp posibil", a spus Bola.

În cursul zilei de luni, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a anunțat că podul de la Agigea va fi închis de la 1 octombrie. El a mai susținut că lucrările ar putea fi gata la 30 noiembrie. Totodată, Cristian Andrei, consilierul directorului general al CNADNR, a explicat că podul trebuie închis pentru că lucrările au loc la înălțime, iar dacă circulația nu va fi oprită ar putea fi pusă în pericol siguranța șoferilor.

Decizia de închidere a podului i-a deranjat pe cei 14 primari ai localităților din sudul județului Constanța. Ei s-au declarat împotriva închiderii podului de la Agigea și au cerut găsirea altei soluții pentru reparații, spunând că în autorizația de construcție nu este prevăzută închiderea podului și că nu înțeleg de ce lucrările nu au fost terminate nici după trei ani.

Lucrările pentru reabilitarea podului de la Agigea au fost începute în urmă cu trei ani, iar în acest interval au existat mai multe restricții de circulație.

Comentează știrea

FONDURI EUROPENE
26 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
26 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

X
26 septembrie 2013
Y

De când îl tot reparații făceați unul nou lângă.Unde e Ceaușescu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4597 secunde