Victor Ponta i-a cerut lui Dan Șova informații cu privire la Podul de la Agigea

304
Victor Ponta i-a cerut lui Dan Șova informații cu privire la Podul de la Agigea - podagigea841351007203-1380110182.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta i-a cerut, la începutul ședinței de Guvern, ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Dan Șova, să îl informeze cu privire la Podul de la Agigea, care urmează să se închidă începând cu 1 octombrie.


"Domnule Șova, v-am rugat să ne informați rapid cum e cu Podul de la Agigea. Sunt o mulțime de lucrări în țara asta pe care nu le-a mai reparat nimeni de la Ceaușescu încoace și le vine sorocul sau le-a venit de mult. Vreau să fiu sigur că este nevoie de acest lucru, că durează cât mai puțin și în cursul ședinței o să vreau să-mi dați detalii", a spus Ponta. 


Acesta a precizat că înțelege îngrijorarea celor din zonă și pe bună dreptate, fiind singurul pod care leagă Mangalia de Constanța. 
"Dar nici nu ne putem asuma riscul să se prăbușească. Vreau zilele acestea să verificați încă o dată și cu experți independenți situația reală și să luăm măsurile necesare. Stimați colegi, noi suntem cu treaba, alții cu criticatul pe la televizor, pe la Parlament", a mai spus prim-ministrul. 


Luni, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a anunțat că traficul rutier între Constanța și Mangalia pe DN 39, prin tranzitarea podului de la Agigea, va fi închis de la 1 octombrie până pe 30 noiembrie. 


'Așa cum au explicat specialiștii CNADNR, se va lucra în zona centrală a podului, la o înălțime de peste 70 de metri unde vor fi înlocuite hobanele. (...) Constructorul a dat asigurări că lucrarea va putea fi finalizată pe 30 noiembrie dar eu prefer să fiu prevăzător și aș lua o marjă de siguranță pentru a anunța reluarea traficului direct peste pod până pe data de 20 decembrie (...) Sigur totul depinde de condițiile meteorologice pentru a se putea lucra la înălțime', a declarat Bola. 


O zi mai târziu, marți, primarii localităților urbane și rurale din sudul județului Constanța au depus un memoriu comun la prefectură pentru a fi transmis prim-ministrului Victor Ponta, în care își arată dezacordul față de decizia unilaterală adoptată de autorități de a suspenda, de la 1 octombrie, timp de cel puțin 60 de zile, circulația pe DN 39, peste podul rutier și pietonal ce traversează Canalul Dunăre Marea Neagră, în localitatea Agigea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6149 secunde