Ce soluții ar exista ca să nu mai fie închis podul de la Agigea

2076
6
Ce soluții ar exista ca să nu mai fie închis podul de la Agigea - podagigeatraficmasini13-1380053294.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Eugen Bola, i-a convocat, ieri, la sediul instituției, pe primarii localităților care tranzitează podul de la Agigea. La întâlnire, au participat 14 edili, alături de ei fiind și reprezentanți ai transportatorilor din Constanța. 

La finalul acestei ședințe, primarii care provin din localități din sudul județului s-au arătat nemulțumiți față de o posibilă închidere a podului de la Agigea. Ei spun că două luni este o perioadă de timp mult prea lungă pentru a ține blocată calea de acces.

"Sperăm ca situația să fie remediată și să nu se ajungă la închiderea totală a podului. Noi am propus câteva soluții", a spus edilul din Mangalia, Cristian Radu.

Pe de altă parte, Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, care va fi izolată, practic, prin închiderea podului, a spus că a prezentat soluția de a se circula pe câte-o bandă. Totodată, el a precizat că va monitoriza lucrările constructorului permanent și că, atunci când va remarca o scădere a intensității lor, va reacționa.

Și primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, s-a arătat indignat de decizia de închidere a podului și a spus că trebuie neapărat găsită o altă soluție care să nu afecteze atât de mult circulația.

Astfel, în urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că una dintre soluții ar fi ca circulația să se desfășoare alternativ pe câte-un sens de mers. O altă variantă ar mai fi ca reparațiile care trebuie efectuate la pod să fie amânate cu șase luni, termen în care va fi finalizată construcția noului pod de la intrarea în port dinspre autostradă.

În acest sens, primarii au formulat un memoriu care va fi transmis premierului Victor Ponta, memoriu în care îi sunt aduse la cunoștință efectele sociale și economice care ar avea loc în urma închiderii podului de la Agigea.

La rândul lui, prefectul Eugen Bola a spus că decizia de închidere în totalitate a podului de la Agigea nu-i aparține, singurii care pot lua această decizie fiind cei de la CNADR.

"Eu am aflat întâmplător de închiderea podului. Nimeni nu mi-a trimis vreo informare în acest sens. Este posibil ca să fi primit acest lucru cu trei zile înainte de a se închide. Am purtat discuții cu toți factorii decizionali. S-a ajuns la concluzia că Ambulanțele și Pompierii vor putea trece oricând pe pod, dacă acesta va fi închis. Se caută încă soluții. Am formulat și noi o minută către MAI, care va ajunge pe masa premierului Victor Ponta. Totodată, primarii au făcut și ei un memoriu în care aduc la cunoștință situația socială și economică a localităților în caz că acest pod se va închide. Recunosc că nu sunt de acord cu închiderea totală a podului, însă dacă specialiștii spun că acest lucru este necesar, nu văd cum aș putea eu să mă opun", a declarat prefectul Eugen Bola.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, situația închiderii podului de la Agigea urmând să fie discutată și în ședința de Guvern care va avea loc astăzi.

Comentează știrea

Black
25 septembrie 2013
Aiureli

Dar de armată n-a auzit nimeni? Au uitat geniștii noștri cum se fac poduri din pontoane? Sau acum e mai trendy să te joci de-a NATO prin Afganistan? Alooo!... prefect Bola, mai ești și șeful celulei pentru gestionarea situațiilor de criză în județ. Oprește navigația pe canal de dimineață la 6 și până seara la 8, cheamă armata și faceți pod din pontoane. Declară situație de criză și ia măsuri, asumă-ți responsabilitatea. Terminați cu prostiile astea, trimis scrisori la guvern și alte aiureli de oameni fricoși. Vax!

Bridge
25 septembrie 2013
Nu exista solutii !

Chiar nu intelegeti , podul asta se va darama !

cracii lu LEANA
25 septembrie 2013
CNA DNR

Sa ziceti MERSI ca a facut Ceausescu podu asta cu 2 benzi pe sensul de mers, zic eu spuradimensionat la perioada aceea in care traficul era la 20% din ceea ce e azi. Astia nu-s in stare sa traseze niste linii pe sosele cu vopsea sa reziste 6 luni si voi vreti poduri noi? Sunem vai steaua noastra de saracii Europei (si hoti in acelas timp). Ideal era ca podul ala care se construieste la Ecluza sa fie gata de acu 5 ani si atunci puteau sa-l repare pe asta ....asa in ritm de constructie autostrada ca nu-i grabea nimeni.

Ion
25 septembrie 2013
Armata?

Care Armata? a mai vazut cineva military imbracati pe strada? ca eu nu prea imi aduc aminte... Genisti mai aproape sunt la Braila dar nu cred ca mai au pontoane - alea vechi au fost casate...

Răspuns la: Aiureli
Adăugat de : Black, 25 septembrie 2013
Dar de armată n-a auzit nimeni? Au uitat geniștii noștri cum se fac poduri din pontoane? Sau acum e mai trendy să te joci de-a NATO prin...
FONDURI EUROPENE
25 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

FONDURI EUROPENE
25 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde