VEȘTI ALARMANTE PENTRU ȘOFERI! Podul de la Agigea, ÎNCHIS TOTAL CIRCULAȚIEI, până de Crăciun!

3960
14
VEȘTI ALARMANTE PENTRU ȘOFERI! Podul de la Agigea, ÎNCHIS TOTAL CIRCULAȚIEI, până de Crăciun! - fondpodulagigea-1379870643.jpg

Articole de la același autor

După ce, de mai bine de un an, pe podul de la Agigea s-a circulat cu restricții, administratorul drumului a anunțat închiderea acestuia. De data aceasta, podul nu va fi închis o zi sau două, precum în primăvară, ci aproape două luni și jumătate!

Stadiul în care au ajuns lucrările de reabilitare ale podului Agigea impun sistarea traficului rutier și a celui pietonal, complet. Această informare a fost transmisă, la sfârșitul săptămânii trecute, de către reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale prefectului Constanței, Eugen Bola. Astfel, podul care face legătura cu jumătatea de sud a județului Constanța urmează să fie închis începând de la 1 octombrie, redeschiderea circulației fiind programată să fie pe 20 decembrie. Adică, o perioadă de două luni și jumătate în care pe pod nu se va putea circula cu mașina.

"Din păcate, este o certitudine, podul trebuie închis. Sunt considerente tehnice, care nu țin nici de administrativ, nici de politic. Deja se trece la circulația pe un singur fir pe sens, pentru că benzile laterale vor fi blocate, pentru că sosesc echipe ale constructorului, pentru a pregăti începerea reabilitării care se va realiza după 1 octombrie", a de-clarat, pentru "Cuget Liber", prefectul Eugen Bola.

Măsura sistării traficului rutier este necesară pentru înlocuirea hobanelor vechi, deteriorate și ruginite. "Este o primă etapă, vor fi înlocuite patru hobane. Se va lucra la o înălțime de 80 de metri, la inelul central și un singur șurub dacă este scăpat de un muncitor poate răni pe cineva", a mai precizat prefectul.

Singura concesie făcută de constructori a fost să permită pietonilor să traverseze podul, pentru zece minute la fiecare oră.

Se caută soluții pentru cei care fac naveta

Pentru că măsura va reprezenta un disconfort pentru constănțenii care fac naveta din sudul județului la serviciu sau la școală în municipiu, dar și pentru transportatorii care vin sau pleacă din portul Constanța, prefectul Eugen Bola a anunțat că, astăzi, va avea loc o întâlnire cu toți factorii implicați pentru a găsi soluții pentru cei afectați.

"Ne vom întâlni cu cei de la Drumuri Naționale, Drumuri Județene, cu transportatorii de persoane, poate se găsesc soluții, de exemplu, ca oamenii să fie aduși cu niște microbuze, să traverseze podul și să fie așteptați de alte mașini pe partea cealaltă. Dar vin ploile, vine frigul, și sunt copii de 10 - 12 ani, care fac naveta la școală și să traverseze podul… Vom lua toate măsurile, vom căuta soluții pentru ca viața economică să nu fie afectată și nici viața oamenilor", a dat asigurări reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Vești proaste și pentru TIR-iști

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, se va discuta despre transportatorii care au plătit vinieta și acum sunt puși în situația să nu mai poată traversa podul, ci să folosească drumurile județene, ceea ce înseamnă o nouă taxă, către Consiliul Județean Constanța. Se va discuta și despre ambulanțe, SMURD și mașinile de pompieri, care, în caz de nevoie, trebuie să ajungă în cel mai scurt timp în localitățile de dincolo de pod. "În caz de intervenție, ambulanțele și mașinile de pompieri vor putea să traverseze. Dar dacă în acele momente vor fi lucrări și nu se va putea trece zece minute sau o oră și zece minute, vor trebui să aștepte. Sunt aspecte pe care le vom discuta", a adăugat prefectul.

Problema podului de la Agigea va fi discutată, miercuri, și în ședința de Guvern, la solicitarea prim-ministrului Victor Ponta.



Și în 2014 se va închide, de două ori, podul!
Deși constructorul a anunțat că traficul va fi sistat pe pod până pe 20 decembrie, și-a luat angajamentul să termine lucrarea mai devreme. 

Se impune menționat că aceasta este prima etapă de înlocuire a hobanelor. Vor mai urma două, ceea ce înseamnă încă două perioade îndelungate în care podul va fi închis: una în primăvara anului viitor, probabil în aprilie, iar a doua în toamna lui 2014. Astfel încât, a afirmat prefectul Bola, până la finalul lui 2014, podul de la Agigea să fie complet reabilitat. 

Rute ocolitoare 

Șoferii care vor dori să ajungă în sudul litoralului, în perioada 1 octombrie - 20 decembrie, vor trebui să folosească rutele ocolitoare: Constanța - Murfatlar - Ciocârlia de Sus - Lanurile - Mereni - Topraisar - Techirghiol - DN 39. 

Pentru relația Hârșova (DN 2A) - Tulcea (DN 22) - Pod Constanța Sud - Agigea - Negru Vodă - Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (Nod rutier Ovidiu - Nod rutier A4 cu A2) - A2 (nod rutier A4 cu A2 - Nod rutier Medgidia) - DJ 381 (Nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 391 (Cobadin - Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) și retur.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
alex_ct
23 septembrie 2013
Podul

Faceti un pod de pontoane, cum era cel de la Medgidia, cand se construia canalul. Vorbiti cu armata, ei stiu ce sa faca, desteptilor.

paul
23 septembrie 2013
podul

de ce nu se lucreaza noaptea!!!!!!!!!

protest
23 septembrie 2013
protest

Eu propu sa facem un protest !

dan
23 septembrie 2013
al 2-lea pod

Daca se tineau de treaba si terminau al 2-lea pod inceput acum 2 ani, exista o alternativa, cu un mic ocol prin port. Asa, iei judetul la trap de nebun...

incredibil
23 septembrie 2013
nu se poate asa

sa facem prost, nu isi pot bate joc de noi in halul asta, ca sa ajung la movilita trebuie sa ocolesc tot judetul, platesc dublu la benzina si pierd o gramada de timp, e bataie de joc.

Matt
23 septembrie 2013
Bataie de joc

Chiar isi bat joc de noi! de doi ani de zile de cand au inceput lucrarile la pod si la cati bani s-au consumat pana acum cu lucrarile de "mentenanta" se construia un pod nou. Nu este posibil sa ocolesti 100 de km pentru a putea sa ajungi la serviciu sau la scoala, pe timpul si cheltuiala noastra care facem zilnic naveta.

Cetățean "super fericit"
23 septembrie 2013
Salvați podul de la Agigea

Mai bine facem un protest ca pentru cel de la Roșia Montana, sau mai bine vorbim cu niște teroriști sa bombardeze podul și asa scăpam de el...

protest
23 septembrie 2013
protest

O sa blocam rutele ocolitoare in fiecare zi ,in semn de PROTEST !

Gigel
23 septembrie 2013
Dima Marin - un incapabil

Toate astea fiindca ,ghici ce ,la conducerea Drumurilor si Podurilor Constantene este ...DA! Un politruc cu numele de Dima Marin ,mare si tare prin PSD ul constantean ,numit politic director ,si care de 2 ani se tine de luat spagi si umplut pusculita partidului.Firmele care au "lucrat" la pod pana acum-de fapt l-au distrus cu buna intentie ,sunt cotizante la PSD si n-au nici o experienta in reparat poduri .Ca la Romanika..

PROTEST
23 septembrie 2013
PROTEST

Sunt deacord sa-l darmam de tot , macar stim o treba !

Răspuns la: Salvați podul de la Agigea
Adăugat de : Cetățean "super fericit", 23 septembrie 2013
Mai bine facem un protest ca pentru cel de la Roșia Montana, sau mai bine vorbim cu niște teroriști sa bombardeze podul și asa scăpam de el...
14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5785 secunde