Ce gătim astăzi

124
Aperitiv cu sparanghel și mere roșii Ingrediente: o cană de orez brun, 4 căni de apă, o conservă cu vârfuri de sparanghel, strecurate, un ardei gras roșu, fără semințe și tăiat în cuburi, 2 mere roșii decojite și tăiate în bucățele, o mână de stafide, o jumătate de cană de smântână, o linguriță de pudră de curry, o linguriță de suc de lămâie, sare și piper după gust. Mod de preparare: Combină orezul cu cănile de apă într-o oală, pe care o vei pune la foc, pentru ca orezul să fiarbă. După ce dă în clocot, micșorează flacăra la minim și acoperă oala cu un capac. Lasă orezul aproximativ 30 de minute, până când se înmoaie. Ia oala de pe foc și scurge orezul de apă, dacă mai este cazul. Lasă orezul să se răcească. În timp ce orezul este la răcire, stafidele se pun într-un castron, peste care torni apă fierbinte, suficientă pentru a le acoperi. Se lasă timp de 20 de minute după care scurge. Într-un castron toarnă smântâna, pudra de curry, sucul de lămâie, sarea și piperul. Într-un castron separat, amestecă împreună orezul brun, vârfurile de sparanghel, ardeiul roșu, merele și stafidele. Toarnă pe deasupra lor amestecul din primul castron.

Pui la cuptor în lapte. Ingrediente: un pui mare, sare, piper, 100 grame de unt, o cană de lapte, 10 căței de usturoi, 2 linguri de unt pentru prăjit puiul, o mână de frunze de salvie. Mod de preparare: Puiul, spălat bine și șters cu un șervețel absorbant, se sărează bine și se prăjește într-o tigaie cu unt încins. După ce este rumenit pe toate părțile, se mută într-o altă tavă, în care se mai pun laptele, usturoiul și untul tăiate și frunzele de salvie. Pui, împreună cu celelalte componente ale rețetei se bagă la cuptor, având grijă ca din când în când să se umezească suprafața care nu se află în sos, tocmai pentru ca aceasta să nu se usuce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Batoane cu smochine uscate și susan
Pagina a fost generata in 2.6649 secunde