Ce gătim astăzi
Aperitiv. Ingrediente: 200 g smântână sau iaurt, 350 g făină, un plic praf de copt, o linguriță sare, 2 linguri oțet, 200 g margarină, 50 g cașcaval, 400 g pastrămă din pulpe de pui, un ou pentru uns, 2 linguri semințe susan sau mac, 2 linguri margarină pentru uns tava. Mod de preparare: Amesteci margarina moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și oțetul, apoi adaugi treptat făina, praful de copt și frămânți un aluat pe care îl ambalezi în folie și îl păstrezi în frigider o oră. Scoți aluatul din frigider și din folie și îl frămânți din nou, încorporând cașcavalul ras fin. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm și tai pătrate de 7-8 cm. Pe fiecare pătrat așezi o bucățică de pastramă, apoi rulezi și dai formă de corn, aducând ușor capetele către mijloc. Așezi cornulețele într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut, presari susan și le coci în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la foc mediu.
Healik kebab. Ingrediente: un fir de ceapă verde, un ardei gras, 3 căței usturoi, 300 g pește file, după preferință, o roșie, sare, boia iute, o linguriță de zahăr, puțin piper, un ou, o legătură pătrunjel, 200 ml ulei de porumb. Mod de preparare: Se pune uleiul de porumb într-o cratiță, apoi se călește ceapa. Se adaugă ardeiul și usturoiul, tăiate mărunt. Se adaugă peștele file, tăiat cubulețe, apoi roșia, opărită și decojită, tăiată tot cubulețe. Se condimentează cu sare, boia iute, piper și zahăr. Se bate bine oul și se adaugă peste compoziție, care se ține pe foc până se face și oul. Se servește presărat din abundență cu pătrunjel verde tocat.
Tiramisu. Ingrediente: 4 gălbenușuri, 1/3 ceașcă zahăr pudră, 60 ml lapte, 250 g mascarpone (smântână groasă), 3 albușuri, un pachet pișcoturi, 375 ml cafea tare rece, o lingură plină cacao.
Mod de preparare: Frecați gălbenușurile cu zahărul într-un vas rezistent la foc, până se obține o pastă. Adăugați laptele și amestecați bine. Puneți vasul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe și amestecați până se îngroașă pasta. Lăsați să se răcească și puneți smântâna. Bateți albușurile spumă și adăugați-le în preparat. Apoi înmuiați repede pișcoturile în cafea (să nu fie prea pătrunse). Așezați un sfert din pișcoturi într-o formă de chec, pe fundul căreia puneți hârtie de pergament. Turnați deasupra o parte din preparat, apoi pișcoturile. Repetați operația în straturi. Acoperiți vasul și puneți-l la frigider pentru șase ore sau o noapte. După aceea răsturnați prăjitura pe un platou, pudrați cu cacao și serviți-o felii.
Comentează știrea
christian louboutin decollete 554
28 februarie 2014
christian louboutin decollete 554
christian louboutin jefferson plato boat sandals Stiri Cetățenești : Ce gătim astăzi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin decollete 554 http://luckyluchiano.eu/images/christian-louboutin-daffodile-black.asp
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Joi, 16 Ianuarie 2014
Joi, 16 Ianuarie 2014
Joi, 16 Ianuarie 2014