Ce gătim astăzi

150
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1391785938.jpg
Ouă coapte în cuiburi pufoase. Ingrediente: 2 linguri ardei iute roșu, tocat mărunt, piper, sare, 2 felii de prosciutto prăjite și mărunțite, 4 ouă la temperatura camerei, 50 g parmezan ras, ceapă.  Metoda de preparare: Încinge cuptorul la 230C. Separă ouăle, păstrând fiecare gălbenuș într-un recipient separat. Pune albușurile într-un bol și bate-le spumă (5-6 minute). Amestecă în spumă parmezaul ras, ceapa, baconul mărunțit și ardeiul iute. Așază 4 grămăjoare din această spumă într-o tavă, pe o hârtie de copt. Formează o adâncitură în mijlocul fiecăreia dintre ele. Pune tava la cuptor pentru 3 minute, până când se rumenesc puțin, dar nu sunt coapte complet. Apoi, cu grijă, pune în fiecare adâncitură câte un gălbenuș și bagă tava la cuptor încă 4 -5 minute, până când gălbenușurile se întăresc, dar mijlocul este încă moale. Servește-le fierbinți!
Orez sălbatic cu legume. Ingrediente pentru 4 porții: 250 g orez sălbatic, 400 g legume congelate (morcov și mazăre), o ceapă mare, albă, 3 linguri ulei de măsline,un cub concentrat de legume, apă.  Metoda de preparare: Mai întâi încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare. Călim puțin ceapa în ulei și apoi adăugăm orezul. Le călim împreună până orezul devine translucid. E momentul să adăugăm legumele și cubul pentru supă, dar și apă cât să acopere orezul, lăsând orezul să fiarbă la foc mic. Când apa scade de tot și orezul e fiert (atenție, orezul sălbatic rămâne puțin crocant indiferent cât îl fierbem), mâncarea e gata.
Desert cu biscuiți și mascarpone. Ingrediente: 250 gr unt, 100 g zahăr fin, 300 gr făină, un vârf de bicarbonat, o esență de migdale, 5 linguri cacao.  Crema: 250 g mascarpone, 5 linguri zahăr pudră, 100 g unt moale, fulgi de ciocolată (opțional).  Mod de preparare: Într-un bol punem mascarpone împreună cu 5 linguri zahăr pudră. Adăugăm untul și amestecăm încet cu o lingură de lemn, până se încorporează în cremă. Biscuiții se sfărâmă. Se pune câte un strat de biscuiți fărâmițați, apoi un strat de cremă. Între straturi se pot pune și fulgi de ciocolată. Pentru decor, puteți alege câte o cireașă în sirop sau ce doriți dumneavoastră. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Asigurarea de sănătate în altă țară
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se obține buletinul  la 14 ani
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri incredibile împotriva negilor
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 2.7325 secunde