Legătura dintre respirația urât mirositoare și chimen

516
Legătura dintre respirația urât mirositoare și chimen - sitelegrespchimen-1391785969.jpg
Ceaiul de chimen este un remediu naturist excelent pentru tulburările digestive (arsuri la stomac, eructații, flatulență, greață). De asemenea, ajută la ameliorarea inflamațiilor căilor respiratorii și durerilor menstruale. Potrivit Click Sănătate, chimenul se folosea încă din antichitate pentru a trata bolile de ficat, rinichi, splină, stomac. 
Vreți să scăpați de halenă? Mestecați o linguriță de semințe de chimen în timpul zile sau preparați un ceai de chimen, pe care îl veți folosi apoi  ca apă de gură naturală sută la sută. 
Ceaiul de chimen mai este bun  și în caz de: flatulență; balonare; indigestie; sindromul de colon iritabil; hipertensiune arterială; producția de lapte scăzută la femeile care alăptează; sindromul premenstrual; dezechilibrul hormonal; libido scăzut ; halenă (respirația urat mirositoare); colici la sugari; congestia sinușilor; gripă, răceală; dureri în gât. 
Ceai de chimen în caz de răceală, gripă și probleme ale sinusilor. Unele studii au demonstrat că semințele de chimen pot ajuta în cazul congestiei sinusilor și al tusei cronice. Fierbeți 1 litru de apă în care ați adăugat 4-5 linguri de semințe de chimen. Respirați vaporii după ce v-ați acoperit capul cu un prosop. Dacă aveți dureri în gât, faceți gargară cu ceai de chimen de 2-3 ori pe zi și înainte de culcare. În cazul tusei, beți ceai de chimen de 3 ori pe zi (câte 100 ml). 
Ceai de chimen împotriva durerilor menstruale și problemelor cauzate de menopauză. Chimenul ajută la ameliorarea crampelor și disconfortului asociat cu mentruatia. De asemenea, ajută la calmarea bufeurilor și a altor probleme asociate cu menopauza. Împotriva crampelor menstruale, începeți consumul de ceai de chimen cu 3 zile înainte!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Asigurarea de sănătate în altă țară
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se obține buletinul  la 14 ani
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri incredibile împotriva negilor
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 2.9028 secunde