Ce gătim astăzi

208
Ce gătim astăzi - sitecegatim4mart-1393947725.jpg
Aperitiv turcesc. Ingrediente: 2 cutii de fasole albă mare, 2 roșii medii, tăiate mărunt, o ceapă mică, tăiată fin, 2 ouă fierte, tăiate, 2 linguri ulei de măsline, o lingură oțet balsamic. Preparare: Partea cea mai frumoasă la această salată este felul în care este făcută: pe straturi. Mai întâi, scurge fasolea și trece-o printr-un jet de apă rece, după care pune-o pe un platou mediu. Adaugă ouăle fierte, apoi roșiile tăiate fin și ceapa deasupra. Amestecă uleiul de măsline cu oțetul și toarnă deasupra salatei. Rezistă în frigider cel mult două zile. Se poate folosi ca aperitiv sau chiar ca fel principal, în caz de nevoie, fiind o rețetă bogată în proteine. 


Mâncare exotică de post. Ingrediente: 150 ml suc de mandarine sau ananas din conservă, 70 ml apă, 200 g orez instant, o conservă de mandarine sau o conservă de ananas, un castravete crud mai mare, o ceapă roșie, frunze de mentă tocate, după gust. Mod de preparare: Se amestecă apa cu sucul de mandarine (ananas), se pune totul la foc și se lasă până dă într-un clocot. Se dă apoi deoparte și se adaugă orezul instant. Lăsăm acolo pentru 10-15 minute (timp în care orezul își ia apa necesară și se umflă), apoi se amestecă cu mandarinele, ananasul, castravetele tocat, ceapa tocată și menta. Se servește la temperatura camerei garnisit cu frunze de mentă, de preferat proaspete.
 
Prăjiturele rapide. Ingrediente: 150 grame margarină sau ulei, o ceașcă de făină, jumătate ceașcă zahăr, un plic praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o ceașcă nucă măcinată, vișine, stafide, rahat, alune etc. Mod de preparare: În primă fază, se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține o cocă omogenă. Pe o planșetă, se întinde o foaie de un centimetru care se taie în rotunduri cu ajutorul unui păhărel de țuică. Aceste bucățele de cocă se ung cu apă îndulcită cu zahăr și apoi, peste ele, se presară nucă sfărâmată. În mijloc se așează o vișină, o stafidă  etc., după care fursecurile se așează în tavă și se bagă la cuptor. Când sunt gata, prăjiturelele se pudrează cu zahăr vanilat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să ai o respirație proaspătă
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri de efect în bucătărie
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri cu puteri afrodisiace
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "De ce mi-am pierdut mirosul?"
Pagina a fost generata in 2.4991 secunde