Cum să ai o respirație proaspătă

274
Cum să ai o respirație proaspătă - sitecumsaairespir4mar-1393947761.jpg
Respirația urât mirositoare sau halitoza, cum se numește în termeni științifici, nu este doar rezultatul unei igiene orale necorespunzătoare, cauzele acestui fenomen fiind, potrivit Sănătate.ro, multiple: paradontoză, gingivită, pneumonie, bronită, diabet, gastrită sau probleme hepatice. De asemenea, halitoza poate apărea și din cauza constipației, întrucât mâncarea consumată stă mai mult timp în intestine și astfel hrana nedigerată duce la fermentația bacteriilor.


Iată ce trebuie să faceți pentru a scăpa de acest cumplit disconfort: 
1. Nu mai consumați multă carne, în schimb, introduceți în meniul zilnic cât mai multe legume și fructe, deoarece sunt bogate în numeroase vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, acestea au rolul de a curăța cavitatea bucală, menținând senzația de prospețime pentru o perioadă mai lungă de timp.
2. E adevărat că există numeroase produse care împrospătează respirația. Evitați să le folosiți, din cauză că sunt bogate în zahăr, iar zahărul permite hrănirea bacteriilor din cavitatea bucală, ceea ce duce la apariția respirației neplăcute.
3. Mestecați pătrunjel proaspăt după fiecare masă sau consumați iaurt, deoarece este unul dintre alimentele care luptă împotriva halitozei. Iaurtul crește bacteriile bune din intestin. De asemenea, se recomandă administrarea de tinctură de propolis, zilnic. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinfecțioase, propolisul este un bun remediu natural care reduce respirația urât mirositoare.
4. Zilnic, beți multă apă sau consumai suc de lămâie, deoarece ajută la detoxifierea organismului și, implicit, la combaterea halitozei. Beneficice sunt și renunțarea la tutun și alcool. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri de efect în bucătărie
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri cu puteri afrodisiace
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "De ce mi-am pierdut mirosul?"
Pagina a fost generata in 3.3438 secunde