Ce gătim astăzi

134
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1394552046.jpg
Castraveți umpluți. Ingrediente: un castravete, o roșie tăiată cubulețe, aproximativ 200 g smântână cu brânză de vaci, o linguriță ceapă rasă, puțină sare de mare, boia, frunze de salată.  Mod de preparare: Într-un vas, se bate spumă brânza de vaci împreună cu roșia, iar compoziția rezultată se amestecă cu celelalte ingrediente. Castravetele se taie în felii de 2 centimetri grosime sau pe lung, se scoate miezul din fiecare felie și se așază pe frunzele de salată.  Apoi se umple cu compoziția gata preparată.


Mâncare de legume cu sos de soia. Ingrediente: 2 vinete mari, 2 dovlecei mari, o ceapă, 2-3 ardei roșii și galbeni, 4 roșii mari, o ceașcă cu apă (cca 50-75 ml), 2-3 linguri sos de soia light, pătrunjel, piper. Mod de preparare. Curățăm ceapa și usturoiul. Tăiem ceapa julienne, iar usturoiul îl tocăm mărunt. Le călim în 2-3 linguri de ulei de măsline până se înmoaie. Spălăm vinetele și dovleceii și fără să le curățăm coaja îi tăiem în cubulețe potrivite, pe care le adăugăm peste ceapa și usturoiul călite. Le călim 2-3 minute, după care adăugăm ardeii (spălați și curățați) tăiați în fâșii subțiri de 4-5 cm. Amestecăm bine și le lăsăm pe foc mic pentru 5 minute, după care adăugăm roșiile tăiate în cubulețe potrivite și pătrunjel tocat mărunt din belșug. Adăugăm o ceșcuță mică de apă (cca 50-75 ml) și 2-3 linguri de sos de soia. Amestecăm bine, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm mâncărica pe foc mic, până ce legumele sunt pătrunse. Nu le lăsați să devină prea moi, ci să rămână puțin crocante ("al dente"). Sunt mult mai delicioase așa. La sfârșit, condimentăm mâncarea cu piper și o servim alături de o mămăliguță fierbinte. Cei care nu țin post o pot servi cu smântână. 


Prăjitură cu caise și migdale. Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte, 2 ouă, 80 g zahăr, 100 g de unt moale, un pachet de drojdie uscată, 1 kg de caise congelate sau confiate, 50 g migdale tăiate în bucăți mari, 3 linguri gem de caise. Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o parte din lapte, cu o lingură de zahăr și cu trei linguri de făină. Această compoziție se lasă la dospit. Apoi se adaugă restul de lapte, untul moale, făina și zahărul. Se lasă iar la dospit, după care se întinde compoziția în tava unsă cu ulei și pudrată cu făină. Se așează deasupra caisele și se coace la foc potrivit circa 50 de minute. Prăjitura caldă se unge cu gem și se presară cu migdale. Se lasă să se răcească foarte bine în tavă înainte de a fi porționată.
 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm mărar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne îmbolnăvim de colită
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Dă-i cu alarma  până la ziuă!
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Când  ai dreptul  la sporul  de week-end
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : O "portiță" către o pensie mai mare
Marţi, 11 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 11 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Măști de casă pentru ten uscat
Marţi, 11 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.6141 secunde