Secrete culinare
![Secrete culinare - sitesecreteculinare-1394552074.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/sitesecreteculinare-1394552074.jpg)
1. Când pregătiți orez cu lapte, ideal ar fi să adăugați zahărul după ce a fiert orezul, căci pus mai devreme, îl va întări.
2. Fructele uscate își recapătă forma dacă înainte de a le folosi sunt puse în apă caldă în care se pune o lingură de drojdie.
3. Peștele prăjit nu se mai lipește de tigaie, dacă pe lângă ulei punem în tigaie puțin unt sau câteva rondele de lămâie.
4. Înainte de a pune stafidele sau nucile în prăjituri dați-le mai întâi prin făină, astfel se vor încopora uniform în aluat.
5. Sosurile cu făină stingeți-le întotdeauna cu puțină apă rece, pentru a evita formarea de cocoloașe.
6. Oul este mai ușor de curățat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oțet.
7. Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult, completați cu apă caldă, nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa și încetinește procesul de fierbere.
8. Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugați puțin morcov ras pe răzătoarea mică și călit ușor în ulei.
9. Dacă doriți să obțineți un gust deosebit pentru friptura de porc, folosiți muștarul. Luați două-trei linguri de muștar și ungeți carnea chiar înainte de a o băga la cuptor, adăugați și alte condimente precum piper, cimbru sau foi de dafin, combinația este savuroasă.
10. Un măr curățat nu se înnegrește dacă îl punem timp de 10 minute în apă rece cu puțină sare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Miercuri, 12 Martie 2014
Marţi, 11 Martie 2014
Marţi, 11 Martie 2014
Marţi, 11 Martie 2014
Marţi, 11 Martie 2014