Ce gătim astăzi

228
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1395070172.jpg
Aperitiv de post. Ingrediente: 3 dovlecei de mărime medie, 6 linguri de făină, pesmet, 2 căței de usturoi, sare, piper, ulei, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Curățăm de coajă dovleceii și îi dăm pe răzătoare. Îi lăsăm timp de o oră să se scurgă. Se strc de zeamă și se frământă cu puțină sare, piper, usturoiul pisat și pătrunjelul verde tocat. Chifteluțele de post sunt date pe o parte și pe alta prin făină și pesmet, apoi sunt puse la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au prăjit, se scot pe un șervețel de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei.


Copănele de pui în sos picant. Ingrediente:  8 copane de pui, sare, piper alb, ulei pentru prăjit. Pentru sos: 600 g piure de roșii, cimbru, busuioc, 2-3 lingurițe ulei de măsline, 2-3 lingurițe sos chili, o lingură zahăr, o lingură pastă de usturoi, 2 lingurițe oțet balsamic, o linguriță hrean. Pentru garnitură: 2 dovlecei, 4 ardei, 300 g roșii cherry, 2 cepe roșii. Mod de preparare: Se curăță copanele de pielițe, se spală, se înțeapă pe toată suprafața și se condimentează. Se încinge uleiul și se pun copanele la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol, pe un prosop absorbant de bucătărie. Piureul de roșii se toarnă într-o cratiță și se adaugă condimentele și uleiul de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic până scad. Spre sfârșit, se toarnă sosul chili și oțetul balsamic. Se amestecă ușor și se pune peste pulpițele rumenite. Între timp, se curăță ardeii, ceapa, dovleceii, roșiile, se spală și se taie. Se călesc în puțin ulei, cât să se înmoaie și se potrivesc cu sare și piper. 


Prăjitură cu susan. Ingrediente: 300 g susan, 350 g făină integrală, 250 g miere. Mod de preparare: Totul se frământă bine cu câteva picături de ulei, apoi se formează sfere mici (sau alte forme preferate), care se tăvălesc prin susan. Se dau la cuptor și rezultă una dintre cele mai simple și mai ușor de realizat rețete, sută la sută naturistă, cu gust ușor exotic și fără prea multe calorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri rapide pentru reumatism
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să comunici pe net
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul  constănțeanului supărat
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce complicații dă prostata
Luni, 17 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 17 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7215 secunde