Ce gătim astăzi

179
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1395679262.jpg
Chiftele de post. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. Sunt la fel de gustoase și mult mai sănătoase.


Sarmale cu orez si stafide. Ingrediente: varză murată, 6 linguri ulei, o lingură de bulion de roșii, 4-5 cepe, o ceașcă de orez, 1-2 legături de pătrunjel, 1-2 legături de mărar, stafide, sare, piper. Mod de preparare: Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune ulei și apă într-o cratiță și se lasă pe foc până începe să fiarbă. Se adaugă ceapa tăiată și se lasă până se înmoaie, după care se pune orezul. Dacă este nevoie se mai adaugă apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Se stinge focul, se lasa 10-15 minute, până se umflă orezul, după care se adaugă verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust, stafidele și se amestecaă bine compoziția. Se taie foile de varză, se pune umplutura în foaia de varză în cantitatea potrivită și se împăturește bine pentru a nu se desface în timpul fiertului. Se pune ulei într-o cratiță, se așază un strat de varză, după care se pun sarmalele una lângă alta, în straturi, se acoperă cu un strat de varză tocată, se adaugă bulionul și apa. Se mai adaugă ulei și se bagă cratița la cuptor, unde se lasă aproximativ o oră.


Limonadă cu mentă. Ingrediente: 3 lămâi potrivite, zahăr după gust, 
frunze proaspete de mentă, un litru de apă plată sau filtrată. Mod de preparare: Menta se spală bine și se rup frunzulițele. Codițele se aruncă. Lămâile se storc. Se păstrează 2-3 felii pentru decor. Într-o cană mare se pune zahăr după gust, se adaugă sucul de lămâie, menta și  apa. Dacă vă place gustul puternic de mentă pisați frunze proaspete de mentă și amestecați cu sucul de lămâie. Se amestecă bine și se adaugă gheața.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Durerile de umeri
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 6.0408 secunde