Sfaturi pentru îngrijirea mușcatelor

357
Sfaturi pentru îngrijirea mușcatelor - siteingrijiremuscate-1395684596.jpg
Primăvara și-a trimis deja solii, iar pregătirea grădinilor, a teraselor, balcoanelor a reintrat în preocupările cotidiene. Cât privește mușcatele, florile preferate pentru decorarea balcoanelor – și nu numai, tocmai pentru că nu sunt pretențioase, totuși, pentru a vă bucura mult timp de frumusețea florilor de mușcată, ar trebui să le îngrijiți corect. Iată ce recomandă în acest sens specialiștii Casă și grădină.ro:
l Mușcatele cresc bine atât în pământ de grădină, cât și în amestec îmbogățit cu turbă și nisip.
l Pentru a se dezvolta spectaculos, orice plantă (deci și mușcatele), are nevoie de fertilizant. Pentru fertilizarea mușcatelor puteți folosi coaja de banană. Va trebui s-o lăsați la uscat zece minute în cuptorul încins, iar după ce s-a răcit, s-o faceți pulbere. Apoi presărați-o în ghivece. 
l Când alegeți o mușcată e bine să știți că plantele de talie mare ating înălțimi de 80-100 cm, fiind potrivite în parcuri și în grădini. Pentru interior sunt indicate cele pitice, iar pentru balcon, cele curgătoare.
l Mușcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Așadar, în zilele foarte călduroase, încercați să le protejați cu o umbrelă sau mutând  jardinierele sau ghivecele din bătaia soarelui.
l Nu lăsați apa să băltească în vasele de scurgere, pentru că există riscul ca rădăcinile să putrezească.
l În zilele mai cald, udați florile de două-trei ori pe săptămână, dimineața sau seara. Dacă sunt ținute în soare mai multe ore, trebuie udate zilnic. Evitați să le udați când soarele e puternic, pentru că se vor arde.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Durerile de umeri
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 2.3614 secunde