Ce gătim astăzi

209
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1395850896.jpg
Cartofi cu sos picant. Ingrediente: 1 kg cartofi, o ceapă, 2 căței de usturoi, 5 roșii, o lingură de bulion, boia de ardei iute, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit se călesc în ulei până se în moaie. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe, o linguriță boia de ardei iute și bulionul. Se potrivește de sare și piper, apoi se înăbușă până se îngroașă sosul. Cartofii, curățați și tăiați în cuburi mari, se prăjesc până se rumenesc. Se pun apoi într-un castron și se toarnă deasupra sosul. Se ornează cu măsline. 


Crap cu sos. Ingrediente: un crap de circa 1,5 kg, 300 g ceapă, 150 g ulei, 60 g făină, 100 g bulion de tomate, 1 kg roșii, 150 ml vin alb, o legătură verdeață, piper, sare. Mod de preparare: Crapul se curăță, se spală și se taie în porții, se condimentează cu sare și piper, se trece prin făină și se prăjește în ulei. În uleiul rămas se călește ceapa tocată mărunt, se adaugă făina rămasă și se continuă călirea. Se stinge cu bulion amestecat cu vin. Se așază peștele în sos, iar peste el se pun roșiile tăiate felii și se dă tava din nou la cuptor pentru circa 15 minute. 


Plăcintă cu mere. Ingrediente: o cană făină cu griș, o cană cu zahăr, 3 linguri cu nucă măcinată, 2 kg de mere, 4 pliculețe de zahăr vanilat, scorțișoară, ulei. Mod de preparare: Merele, bine spălate, se răzuiesc cu tot cu coajă și se pun alături de scorțișoară și de zahărul vanilat. În paralel, zahărul, făina și grișul se amestecă și se împart în două porții. Într-o tavă se pune ulei, apoi o parte din praful preparat mai devreme și jumătate din mere, peste care se pune din nou cealaltă jumătate din praf și cealaltă jumătate din mere. Deasupra se presară zahăr și nuca măcinată. Se lasă în cuptor circa 40 de minute și, de preferat, se servește rece, pentru că astfel este mult mai aromată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri de primăvară
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri calmante pentru ochi
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim de post
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele unei fripturi reușite
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Tocmai ai ratat excursia. Ce faci?
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.6165 secunde