Leacuri de primăvară

148
Leacuri de primăvară - siteleacuriprimavara-1395850923.jpg
Toporașii alină răceala și gripa. Din punct de vedere terapeutic, florile și frunzele lor au acțiune emolientă, dar și expectorantă, datorită substanțelor cu acțiune antiinflamatorie, antibacteriană și cicatrizantă din compoziție. Pentru că această perioadă este "presărată" din belșug cu viroze, răceli ori stări gripale, leacurile eficiente cu toporași îți stau la dispoziție. Rețetă: Pentru episoadele de tuse convulsivă, poți încerca siropul din flori de toporași. Se pun câteva flori proaspete într-un borcan de sticlă și se toarnă peste ele miere de albine (până le acoperă). Se lasă la macerat două săptămâni și ulterior se administrează câte o lingură de trei-patru ori pe zi. Este bun în caz de răceală, gripă, faringite și cele mai frecvente boli respiratorii.
Narcisele aduc liniștea și calmul. Nu toată lumea știe că florile și bulbii narciselor sunt calmante naturale, motiv pentru care substanțele pe care le conțin pot fi folosite pentru liniștirea stărilor de agitație și a astmului. În acest scop, poți să prepari un ceai de narcise galbene. Rețetă: Peste o linguriță cu flori uscate și mărunțite se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoară și se consumă două căni pe zi, dimineața și seara, până când simptomele dispar.
Important: Folosește mănuși când toci petalele narciselor, deoarece contactul cu se va îți poate irita pielea sau poate agrava alergiile.
Lăcrămioarele iubesc inima. Preparatele din lăcrămioare stimulează funcționarea optimă a inimii, întărindu-i forța de contracție și normalizându-i ritmul bătăilor, datorită substanțelor cu proprietăți cardiotonice pe care le conțin. Rețetă: Ca tonic cardiac, lăcrămioarele se consumă sub formă de infuzie, o lingură cu plantă mărunțită la 250 ml de apă fierbinte. Se administrează după răcire și se bea o cană pe zi, 10-15 zile. Interesant este că roua strânsă de pe florile de lăcrămioară se poate întrebuința ca picături de ochi, pentru a calma conjunctivita.
Magnoliile, dușmanul paraziților intestinali. Uleiul esențial obținut din flori de magnolie nu numai că îmbunătățește starea emoțională, dar ajută și la tratarea problemelor tractului intestinal, a diareei și a paraziților intestinali, grație proprietăților sale antibacteriene și antiseptice. Rețetă: Se amestecă șase linguri cu plantă uscată (mărunțită) și 250 ml ulei extravirgin de măsline, după care se lasă  la macerat două săptămâni. Se strecoară și se pune într-o sticlă închisă la culoare. Se iau câte 25-50 de picături (1-2 ml), în puțină apă, de două-trei ori pe zi. Extrapont: Poți folosi uleiul esențial și pentru băi, masaj sau inhalare. Numărul de picături variază între două (pentru inhalații), șase (în cazul băilor) și 14 (dacă alegi varianta masajului).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri calmante pentru ochi
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim de post
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele unei fripturi reușite
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Tocmai ai ratat excursia. Ce faci?
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.9213 secunde