Ce gătim de post

147
Ce gătim de post - sitecegatim-1395760692.jpg
Aperitiv de post. Ingrediente: 400 g brânză tofu, 200 g maioneză din soia, 200 g morcovi, o căpățână de usturoi, verdeață (mărar sau pătrunjel). Mod de preparare: Se trece prin răzătoarea mare brânza tofu, usturoiul și morcovul, după care se amestecă cu maioneza. Salata se ornează cu verdeață tocată.


Orez cu ciuperci. Ingrediente: 200 g orez, 200 gr ciuperci (proaspete sau la cutie), un morcov, sare, piper, verdeață.  Mod de preparare:
Se pune în vasul în care veți face orezul puțin ulei, iar când se încălzește 
Se adaugă un pahar de apă. Când și aceasta se încălzește, adăugăm o lingură de condimente pentru gust. Se amestecă până se dizolvă complet, apoi se adaugă ciupercile și morcovul, care se fierb la foc potrivit, cu capac (aburii grăbind fierberea). Dacă folosiți ciuperci la cutie, veți pune doar morcovul la fiert, adăugând ciupercile cand orezul este aproape fiert. Când sunt aproape fierți morcovii (și ciupercile, dacă ați folosit ciuperci proaspete), se adaugă orezul și apa cât e cazul. De obicei cantitatea de apă folosită repezintă cantitatea orezului înmulțit cu trei (o cană de orez la trei căni de apă). Se amestecă des, pentru a nu se lipi. Când e gata, se adaugă verdeață pentru aromă și de dragul esteticului. 


Desert rapid. Ingrediente pentru blat: 150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, un plic praf de copt, 250 ml apă minerală, făină (compoziția trebuie să aibă consistența unui chec). Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa minerală, nuca, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit. Crema: Pentru cremă poți să folosești frișcă vegetală simplă sau amestecată cu nucă măcinată (sau alune); dacă prăjești puțin nuca sau alunele este mai bine. Poți să amesteci frișca și cu fructe. O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant, la care se înlocuiește laptele cu apă minerală, suc sau cafea, în funcție de preferințe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri calmante pentru ochi
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele unei fripturi reușite
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Tocmai ai ratat excursia. Ce faci?
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Poșta redacției
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 5.8747 secunde