Din secretele unei fripturi reușite

314
Din secretele unei fripturi reușite - sitesecretefript-1395760669.jpg
Se apropie sărbătorile pascale, iar fripturile vor redeveni, după lunga perioadă de post, vedetele mesei festive. De aceeea, este bine să cunoaștem câteva detalii, care să asigure reușita oricărei fripturi.
Așadar, pentru a obține o crustă crocantă, carnea se poate presără cu nuci, migdale sau semințe de dovleac (tocate) înainte de a o introduce la cuptor. De asemenea, pentru a obține o friptură suculentă, specialiștii în gastronomie recomandă să împachetați carnea în aluat de foietaj înainte de a o introduce în cuptor. Însă, friptură se poate înveli și în frunze opărite de varză, iar în felul acesta nu se va mai usca în cuptor și, în plus, va împrumuta și din gustul verzei.
Puteți prepara și garnitura odată cu friptura, dacă îmbrăcați carnea crudă cu fâșii de cartofi fierți dați pe răzătoare și apoi presărați ușor pe toată suprafață cărnii. 
Friptura este bună și rece, mai ales dacă o serviți cu pâine, muștar, ketchup sau hrean. 
Înainte de a fi introdusă în cuptor, carnea pentru friptură nu trebuie presărată cu boia sau cu verdețuri uscate, pentru că se va arde.
Friptura din carne tocată se prepară doar în cuptor, la foc potrivit și în tăvi de chec sau vase de yena unse.
Carnea va fi mai fragedă și mai gustoasă dacă înainte de a fi gătită se marinează cu zeamă de lămâie. Pentru a obține o cantitate mai mare de zeamă, lămâile trebuie lăsate la temperatura camerei, iar înainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafață tare de câteva ori, apasandu-le ușor. Dacă înveliți o jumătate de lămâie într-un tifon, veți stoarce sucul acesteia fără sâmburi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri calmante pentru ochi
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim de post
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Tocmai ai ratat excursia. Ce faci?
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Poșta redacției
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.0885 secunde