Medicul de gardă

Cum îți dai seama că ai probleme cu ficatul

575
1
Cum îți dai seama că ai probleme cu ficatul - mediccumitidaiseama-1395850854.jpg

Articole de la același autor

"Eu știu că dacă s-a îmbolnăvit ficatul, automat se îngălbenește pielea. E cel mai important semn care îți arată că ai probleme cu ficatul sau chestia asta era valabilă pe vremuri, când oamenii nu le aveau cu analizele, toată ziua-bună ziua, ca acum?" (Dana Gogan).
v v v
Referitor la îngălbenirea pielii, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center ne-a confirmat că acesta este unul dintre primele simptome ale îmbolnăvirii ficatului. Însă, nici pe departe nu este considerat singurul sau cel mai important, alte prime semne ale afectării ficatului fiind oboseala cronică, stările de greață, vomă, scăderea sau chiar lipsa poftei de mâncare. Însă, nu mai este cazul să avem în vedere, ca pe vremuri, tot felul de indicii pentru a afla dacă ficatul nostru are, într-adevăr, probleme, esențial fiind, pentru un diagnostic corect, consultul medical de specialitate. 


Conduită preventivă
Medicul a ținut să mai precizeze că și alimentația, dar și tot felul de alte excese, pot duce la îmbolnăvirea ficatului. Mai mult, recomandă și celor care nu se știu cu asemenea probleme, să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a afecțiunilor ficatului, dat fiind rolul său esențial pentru buna funcționare a organismului. Mai exact, ar trebui evitate măcar alimentele care sunt de notorietate că fac rău ficatului, ca de exemplu mezelurile, proteinele de proastă calitate, alcoolul în exces, tutunul etc. Cele mai benefice sunt alimentele naturale, care ajută la dezintoxicare, mai ales că primăvara este perioada în care se găsesc din abundență. De asemenea, trebuie să se aibă în vedere că și surmenajul, dar și sedentarismul nu fac deloc bine ficatului. 


Comentează știrea

titi
27 martie 2014
despre ficat

la o ecografie mi sa gasit ficatul marit ,asta Inseamna ca am problema cu ficatul.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri de primăvară
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri calmante pentru ochi
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim de post
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele unei fripturi reușite
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Tocmai ai ratat excursia. Ce faci?
Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.3917 secunde