Ce gătim astăzi
Mic dejun grecesc. Ingrediente: 150 g iaurt grecesc, 20 g miere, 30 g nuci și migdale crude. Mod de preparare: Într-un pahar potrivit de înalt, turnați puțină miere. Adăugați iaurtul, nucile și migdalele crude, apoi garnisiți cu restul de miere de albine. Evitați să folosiți migdale prăjite pentru că au sare și schimbă gustul iaurtului. Puteți folosi fructe confiate în miere de albine: smochine, cireșe etc, în loc de nuci și migdale. Iaurtul grecesc este comercializat sub denumirea de "iaurt grecesc" sau "olimpus" în supermarketuri. Se poate prepara și acasă din iaurt gras, lăsat la scurs în tifon câteva ore. Atenție să nu îl lăsați prea mult, pentru că devine brânză.
Vită în sos de lămâie. Ingrediente: 1 kilogram pulpă de vită, 4 dovlecei sau zucchini, un litru supă de vită sau legume, 5 linguri ulei de măsline, 5 căței de usturoi, 2 foi de dafin, o lingură de oregano uscat, o lingură de mentă uscată, 50 ml zeama de lămâie (de la 1 1/2 lămâie), sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade (temperatură mare).Curățați usturoiul și tăiați-l rondele. Spălați dovleceii, îndepărtați-le capetele și tăiați-i în cuburi mari. Extrageți zeama de lămâie. Tăiați carnea în cuburi mari (cu latura de 2,5-3 cm). Încingeți două linguri de ulei într-o cratiță adâncă cu pereți groși, preferabil din fontă (tuci). Frigeți cuburile de carne, șterse de eventualele urme de apă, pe toate părțile, până se evaporă zeama pe care o lasă. Adăugați restul de ulei de măsline și rondelele de usturoi. Rumeniți 30 de secunde. Stingeți cu supa. Adăugați zeama de lămâie, foile de dafin, oregano și mentă. Acoperiți vasul și introduceți-l la cuptor pentru 90 de minute, până când carnea s-a pătruns și zeama a scăzut la jumătate. Asezonați cu sare și piper, adăugați dovleceii, acoperiți și reintroduceți la cuptor pentru alte 20-30 de minute, până când dovleceii sunt bine pătrunși. Mâncarea de vită cu dovlecei în sos de lămâie se servește fierbinte, caldă sau chiar rece. Opțional, puteți adăuga la servire iaurt sau smântână.
Rulada de înghețată cu salată de căpșuni. Ingrediente pentru 6 persoane: 40 g migdale, o lingură zahăr pudră, o lămâie verde, 5 portocale, 400 g căpșune, 8 fire mentă proaspătă, o ruladă de înghețată cu Cappuccino Deluxe. Mod de preparare: Se rup frunzulițele de mentă, se spală și se tamponează. Se mixează fin cu migdalele. Se potrivește gustul cu zahăr pudră, zeamă și coajă de lămâie verde. Se stoarce o portocală și se adaugă atâta zeamă în amestecul cu migdale, până se obține un pesto cremos. Restul portocalelor se curăță de coajă în așa fel încât să se înlăture și pielița albă. Fructele se taie transversal în felii, apoi se taie în două. Căpșunile se curăță și se taie cuburi. Se amestecă cu portocalele și eventual cu restul de suc de portocale și se repartizează pe farfurii.
Comentează știrea
sac celine pas cher
11 mai 2014
sac celine pas cher
http://sac-celineluggage.tumblr.com/ sac celine pas cher http://2014saccelinepascher.tumblr.com/
light coffee hermes handbags
18 mai 2014
light coffee hermes handbags
buy hermes wallet Stiri Cetățenești : Ce gătim astăzi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online light coffee hermes handbags http://www.debrugopweg.nl/images/pink-hermes-birkin-magnificence-for-a-woman.aspx
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Marţi, 29 Aprilie 2014
Luni, 28 Aprilie 2014
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Vineri, 25 Aprilie 2014
Joi, 24 Aprilie 2014
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Marţi, 22 Aprilie 2014
Luni, 31 Martie 2014