Ce gătim astăzi

121
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1400855428.jpg
Aperitiv. Puneți la fiert un kilogram de cartofi curățați, în apă cu condimente vegetale. Cât timp astfel fierb cartofii, faceți umplutura: curățați două cepe, tăiați-le mărunt, căliți-le în ulei cu 100 g ciuperci tocate, din conservă, o lingură pastă de bulion, sare și piper după gust. După ce ați oprit focul, adăugați și câteva măsline tocate. Din cartofii care au fiert faceți un piure mai tare, pe care-l amestecați cu jumătate pachet de margarină, ulei, puțină zeamă în care au fiert cartofii și puneți sare după gust. Pe o folie din plastic întindeți piureul, compoziția de ciuperci și măsline și rulați fără să prindeți folia. O lăsați puțin la rece, apoi îndepărtați folia, ornați cu pătrunjel verde și măsline și porționați-o în felii. Este bună și caldă, și rece, ca aperitiv sau ca garnitură. 

Pui cu ananas. Ingrediente: o cutie compot ananas fără zahăr (light), un pui grill de circa 1 kg, un litru de apă, un pahar de vin alb, jumătate pahar oțet din vin, sare, coriandru, piper, oregano, dafin, boia dulce, 2 linguri ulei. Preparare: Puiul grill se ține într-un baiț format din apă, vin, oțet, sare și mirodenii o oră și jumătate. Apoi se lasă câteva minute la scurs și se introduce pe la partea târtiței într-o sticlă de bere. Se unge cu amestecul de ulei, piper și boia. Sticla se așează vertical într-o cratiță în care se toarnă baițul. Puiul nu trebuie să aibă contact cu lichidul. Se pune în cuptorul încălzit la 180 grade și se coace aproximativ o oră. Din când în când se va unge cu lichidul din cratiță. Dară proeminențele aripilor sau picioarelor au tendința să se ardă, atunci se recomandă înfășurarea acestora în folie de aluminiu. Compotul de ananas se încălzește cu puțin timp înainte de terminarea coacerii. După coacere, puiul se scoate de pe sticlă și se servește tranșat, iar compotul separat, în compotieră.

Tort de înghețată "Tiramisu". Ingrediente: 1 kg înghețată de vanilie, o pungă pișcoturi (20-22 bucăți), 400 ml cafea tare, slab îndulcită, 3 linguri cacao, 10 ml esență de rom. Opțional: 200 g stafide în ciocolată. Mod de preparare: Scoateți înghețata din congelator. Faceți o cafea tare (filtru, espresso sau chiar din cafea instant), îndulciți o cească și adăugați în ea esența de rom. În cazul în care cafeaua nu este suficient de rece, riscați să topiți înghețata cu ea. Pregătiți o formă de tort cu formă cu pereți detașabili. Treceți pișcoturile prin cafeaua răcită timp de o secundă. Turnați jumătate din cantitatea de înghețată între pișcoturi și nivelați-o ușor. Adăugați restul de înghețată. Uniformizați. Tăiați cu un cuțit pișcoturile ce depășesc marginea formei. Opțional, adăugați peste înghețată stafide în ciocolată. Introduceți la rece pentru patru ore.Tortul se servește pudrat cu cacao din abundență. Puteți obține o formă apropiată de Tiramisu clasic dacă formați tortul intercalând pișcoturile cu înghețata într-o tavă de cozonac în care puneți o folie alimentară. După răcire, răsturnați tortul și pudrați-l cu cacao. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce este preavizul de concediere
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru gospodine
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.3941 secunde