De ce e bine să ai oțet de mere în casă

401
De ce e bine să ai oțet de mere în casă - siteotetmere-1400855514.jpg
Oțetul este un produs complet natural, cu o grămadă de beneficii. Din păcate, majoritatea îl folosesc la salate și cam atât… Specialiștii Good Food sunt de părere că oțetul de mere nu trebuie să ne lipsească din casă și ne sfătuiesc în ce scopuri să-l folosim, pentru a beneficia din plin de nebănuitele lui calitățile:

Acțiune relaxantă. Mâini sau picioare umflate și senzația de oboseală și disconfort pot fi date uitării printr-un simplu masaj cu oțet, pe care îl putem face și singuri acasă. Masați-vă mâinile și picioarele obosite cu oțet, pentru a pune sângele în mișcare! Veți observa cum acestea se eliberează de orice tensiune.

Calmează arsurile. Razele soarelui ne îmbie deja la plajă! Aveți o piele sensibilă și, de fiecare dată când vă duceți la mare, în loc să vă bronzați, vă ardeți? Iată ce rețetă vă va calma arsurile și va stopa durerile: Adăugați o ceașcă de oțet de cidru din mere în cada de baie, înmuiați-vă cam zece minute și veți observa că pielea se va reface rapid.

Eficient în dieta de slăbire. În curele de slăbire se recomandă consumul de astfel de oțet, deoarece este considerat un adevărat devorator de grăsime și pentru că reduce în mod semnificativ senzația de foame. Pentru a vă menține greutatea ideală, adăugați două linguri cu oțet la 0,250 litri de apă și beți înainte de fiecare masă. Efectul diuretic pe care îl are este un alt factor important al pierderii în greutate, deoarece acesta permite eliminarea lichidelor din corp și curățarea organismul de toxine. Pentru un păr strălucitor și sănătos în mod natural, clătiți-l după șamponare cu un amestec realizat dintr-o cană cu apă rece și două lingurițe cu oțet. Acest tratament se poate urma de mai multe ori pe săptămână, ajutând și la menținerea sănătoasă a scalpului. Persoanele în vârstă care au pete de bătrânețe, le pot trata prin aplicarea oțetului din cidru de mere nediluat direct pe suprafața în cauză. Lăsați să acționeze toată noaptea, și dimineața veți remarca faptul că petele s-au decolorat.

Așa preparați oțet de casă: Pentru a produce oțetul din cidru de mere, adică din suc de mere și nu din fruct, aveți nevoie doar de niște mere, un borcan, îndemânare și multă răbdare. Alegeți fructe coapte și cât mai zemoase, curățați-le și dați-le pe răzătoare! După ce le-ați ras, puneți-le într-un tifon și stoarceți-le bine, pentru a ieși cât mai mult suc. Acesta se va depozita într-un borcan steril. La fiecare litru de suc stors adăugați 140 g de miere și un pahar cu drojdie de vin. Acoperiți borcanul cu tifon fără a-l închide ermetic, înveliți-l cu hârtie închisă la culoare și lăsați-l la cald timp de 60 de zile, într-un loc ferit de lumină. Când este gata, decantați-l în sticle închise apoi ermetic, după care poate fi utilizat fără probleme. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce este preavizul de concediere
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru gospodine
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5265 secunde