Sfaturi pentru gospodine

113
Sfaturi pentru gospodine - sitesfaturigospod-1400772713.jpg
Ești de-a dreptul înnebunită după sosul caramel, ai încercat rețeta, dar te plângi că nu ți-a ieșit cum trebuie, că s-a ars zahărul și toată casa a fost invadată de fum? Nicio problemă, specialiștii Good Food au o serie de sfaturi, astfel încât și gospodinele începătoare să prepare un sos caramel delicios:

Iată câteva secrete când prepari un caramel din zahăr: Primul pas către o deplină reușită este să alegi o cratiță potrivită ca mărime. Apoi, pune cratița pe aragaz, la foc mediu și toarnă 175 de grame de zahăr. Amestecă și lasă-l până când începe să se topească (circa cinci minute). Apoi scutură puțin cratița și lasă zahărul să se transforme în lichid. Folosind o lingură pentru a amesteca în zahăr, cristalele acestuia ar trebui să se transforme într-un lichid închis la culoare, precum mierea. Este important să lași zahărul să se topească în ritmul lui, fără să-l scuturi, să-l amesteci prea mult sau să dai focul mai tare. Numai astfel vei obține un caramel uniform și bine făcut. Ia cratița de pe foc și adaugă două linguri de apă fierbinte, însă cu grijă, astfel încât să nu te arzi de la stropii care pot sări din cratiță. Apoi, amestecă bine, astfel încât caramelul să fie neted, fără bule.

Te-ai întrebat vreodată prin ce depozite au stat alimentele pe care le consumi și cât de murdar poate fi un ambalaj? Dar fundul de lemn îl dezinfectezi periodic? Sunt doar două dintre multele întrebări pe care trebuie să ți le pui când vine vorba despre igiena în bucătărie. Mai ales că a venit căldura și posibilitatea alterării preparatelor alimentare este maximă. Așadar, ține cont de următoarele sfaturi:

Acolo unde este posibil, transferă alimentele din ambalajul lor de magazin într-un vas pe care îl ai în propria bucătărie: cratițe, cutii, pungi, casoletă, sticle din sticlă, din cauză că sunt mai ecologice decât cele din plastic etc. Nu uita că, de exemplu, peturile de suc, apă, bere sau alte băuturi pot fi purtătoare de microbi dacă au stat pe rafturi murdare, de aceea nu este o idee bună să le așezi pe masă și nici să le pui în frigider.

Mare grijă cum depozitezi carnea crudă pe căldura asta și nu numai! Carnea crudă este purtătoare de germeni, putând transmite inclusiv salmonella pe suprafețele pe care ajunge. De aceea, este contraindicat să fie pusă în frigider descoperită sau pe farfurii, funduri de lemn sau suprafețe pe care apoi vor fi așezate alte alimente, fără o spălare în prealabil. Folosește deci o casoletă sau un recipient care se poate închide ermetic, pentru a proteja carnea de atacul tuturor… invadatorilor posibili!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Cum se transmite hepatita C
Joi, 22 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 2.4509 secunde