Ce gătim astăzi

135
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1402505822.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 foi de napolitane, 300 g ciuperci, 300 gr parizer pui, 5 ouă, o legătură pătrunjel, o ceapă, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureți ceapa și ciupercile, tai ceapa fideluță, ciupercile feliuțe, iar parizerul bucățele. Călești ceapa și după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile și parizerul. Când s-au călit toate le dai deoparte să se răcească puțin, apoi adaugi trei ouă, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în două, apoi întinzi o parte pe o foaie de napolitană, iar celalaltă jumătate pe foaia rămasă. Le lași să se înmoaie așa zece minute, apoi le rulezi și le dai la frigider. După o jumătate de oră le tai felii de un deget grosime. Apoi treci fiecare felie prin făină, prin cele două ouă bătute și pesmet, după care le prăjești în ulei încins. Se pot servi cu smântână.

Souvlaki. Ingrediente: 150 g carne de porc, 4 lipii, 2 cepe, 2 roșii, 100 g unt, pătrunjel, rozmarin, sare, piper, boia. Mod de preparare: Carnea se taie bucăți, se condimentează cu sare, piper, boia și se presară cu rozmarin. Se lasă 10 minute, ca să se pătrundă de condimente. Bucățile de carne se pun pe frigărui, apoi pe grătar. Se taie roșiile în felii potrivite, ceapa în felii subțiri și se amestecă bine cu pătrunjelul tocat. Lipiile se ung cu unt și se pun pe grătar, cât să se încălzească. Se scoatecarnea de pe frigărui când este friptă bine și se împarte pe lipiile calde. Se adaugă, după gust, ceapa, roșiile și pătrunjelul tocat. Se ruleză lipia și se servește strânsă cu ajutorul unei hârtii pergament.

Budincă cu bezea. Ingrediente: o baghetă, 500 g brânză dulce, 100 g zahăr, 5 ouă, 500 g pere, 500 ml lapte, 100 g stafide, 100 g nuci, 2 pliculețe zahăr vanilat. Pentru bezea: 3 albușuri, 250 g zahăr. Mod de preparare: Într-un castron se pune brânza, zahărul, două ouă și se omogenizează foarte bine. Bagheta se taie în felii de un centimetru grosime. Perele se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Într-un castron se amestecă foarte bine laptele și trei ouă. Se înmoaie feliile de baghetă în lapte și se așază într-un vas termorezistent mai mic uns cu unt. Se toarnă peste stratul de pâine compoziția de brânză, se pun perele rase, se presară stafidele, nucile tocate și zahărul vanilat. La final, se așază un strat de baghetă înmuiată în loapte, iar lichidul rămas se toarnă deasupra. Se introduce vasul la cuptor pentru 15 minute. Separat, se topește zahărul în puțină apă pe foc și când fierbe se toarnă siropul peste albușurile bătute. Se întinde bezeaua pe budincă și se pune în formă, care se dă la cuptor până se rumenește frumos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 12 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 11 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Miercuri, 11 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.7942 secunde