Cum recunoaștem anemia

198
Cum recunoaștem anemia - cumrecunoastemanemiarizeagherghi-1402505814.jpg

Articole de la același autor

Stări de leșin, însoțite de bătăi neregulate ale inimii și dureri de cap. Deși aceste simptome pot descrie o paletă largă de afecțiuni, sunt cel mai adesea întâlnite în cazul anemiei. Dacă aceasta este de cauză nutrițională, adică provocată de carențe alimentare, poate fi tratată cu vitamine, dar și cu o suplimentare alimentară a produselor cu conținut ridicat de fier, spun medicii.


"Anemia nutrițională este determinată de carențele alimen-tare. Astfel, cantitatea de hemo-globină din globulele roșii este diminuată. Aceste celule care transportă oxigenul la țesuturi, constituie aproximativ jumătate din sângele care curge prin vene și artere. Pacienții se pot ghida însă, după câteva caracteristici care indică prezența bolii și pot ajunge la medic înainte de a se complica situația. Printre acestea, amintim de oboseala cronică sau dificultățile de concentrare care trădează suferința, mai ales dacă persistă pe termen lung. Alte simptome ale anemiei sunt durerile de cap sau amețeala sau chiar stările de leșin. Acestea pot fi însoțite și de senzația de lipsa de aer, de bătăi neregulate ale inimii, de stări de iritabilitate sau de lipsa poftei de mâncare.
 
În astfel de situații este bine să se consume cât mai multe alimente proaspete cu un conținut ridicat de fier și vitamine din grupul B, regăsite în carnea roșie, cartofi, roșii sau fructe", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.


Atenție și la culoarea palidă a pielii! Obraji palizi, buze vineții sau unghii decolorate arată că anemia este deja instalată și că un control medical este absolut necesar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Pagina a fost generata in 0.5423 secunde