Medicul de gardă

Probleme cu rinichii și alimentația

209
Probleme cu rinichii și alimentația - medicproblemerinichi-1401461205.jpg
"Ce rău pot să facă niște fructe ca bananele și piersicile unui om care suferă de insuficiență renală? Căpșuni, de exemplu, se pot mânca la liber…" (Larisa Tudor).

v v v

Din start, dr. Omer Zișan, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, a ținut să precizeze că în această boală, care constă în scăderea capacității funcționale a rinichilor, din care cauză substanțele toxice sunt reținute în organism, tratamentul profilactic este esențial. Apoi, atât tratamentul, cât și recomandările privind alimentația corectă trebuie să aibă încuviințarea medicului specialist.

Referitor strict la problema ridicată de dumneavoastră, doamnă Tudor, având în vedere că insuficiența renală împiedică eliminarea potasiului din organism, exact din această cauză trebuie evitate alimentele bogate în potasiu, printre care se află bananele și piersicile. Alte fructe și legume bogate în potasiu mai sunt prunele, stafidele, portocalele, pepenele galben, broccoli, andivele, ciupercile, roșiile, cafeaua, ciocolata, ceaiul, cartofii, nucile, nuca de cocos.

În aceste condiții, se recomandă ca dieta unui bolnav de insuficiență renală să conțină alimente sărace în potasiu, precum căpșuni, dar și fructe de pădure, vișine, mere, struguri, pere, pepene roșu, ananas, morcovi, castraveți, ceapă, pătrunjhel, ridichi, salată. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3724 secunde