Medicul de gardă

Balonarea. De ce se produce

413
1
Balonarea. De ce se produce - medicbalonare-1400594723.jpg

Articole de la același autor

"Eu mănânc porții ca de copil și, totuși, mă balonez tot timpul. Am nevoie de sfatul medicului, ce nu trebuie să mănânc... Cu stimă, Ana Marin".

v v v

Înainte de a puncta câteva dintre cauzele care duc la balonare, dr. Omer Zișan, medic primar medicină de familie din cadrul Clinicii Homeomed a considerat oportun să definească balonarea. Așadar, acu-mularea de gaze sau balonarea, cum se numește în termeni populari, este procesul prin care gazele intestinale nu pot fi eliminate pe cale naturală și se acumulează în stomac, producând o senzație de disconfort. În plus, procesul de balonare este acompaniat și de dureri abdominale, mai mult sau mai puțin intense, în funcție de fiecare caz în parte. Din păcate, balonarea este o afecțiune de care se plâng din ce în ce mai mulți oameni și nu neapărat numai după mese copioase. De precizat că în forme grave, se poate umfla serios abdomenul, iar durerile abdominale devin insuportabile.

Alimente care balonează. Iată câteva alimente care produc balonări la majoritatea persoanelor: fasolea boabe, laptele, cerealele integrale, îndulcitorii, produsele bogate în carbohidrați. De asemenea, tot balonare produc și anumite medicamente, fumatul, mâncatul pe fugă, mestecatul gumei, băutul cu paiul - când se înghite prea mult aer deodată.

Comentează știrea

maria
24 noiembrie 2014
munca la domiciliu

Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6127 secunde