Medicul de gardă

"Numai vârstnicii se îmbolnăvesc de prostată?"

273

Articole de la același autor

"Am aflat mai demult, ocazional, de la trei doctori, că poți să te îmbolnăvești de prostată, la o adică, după 65 de ani încolo… Eu am un frate de 48 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată. Nu mai știu ce să cred, prea se exagerează…" (Victor A.)

v v v

Toate statisticile confirmă că băr-bații în vârstă sunt cei mai predispuși la cancerul de prostată. Astfel, s-a ajuns la concluzia că patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la bărbații de peste 65 de ani și mai puțin de 1% la cei cu vârsta sub 50 de ani, precizează dr. Dănuța Cristescu, medic specialist medicină de familie în cadrul Homeomed. Atenție, au fost cazuri de pacienți și cu vârste de 30-40 de ani care au fost diagnosticați cu această boală, însă astfel de situații sunt rare.

Moștenirea genetică. Medicul a dorit să atragă atenția asupra faptului că sunt mai predispuși la îmbolnăvire bărbații care au avut în familie cazuri de cancer de prostată. Apoi, deși cauzele diferă de la caz la caz, s-a constatat că alimentația este unul dintre principalii factori care pot duce la îmbolnăvirea prostatei. De exemplu, bărbații care consumă grăsimi de origine animală în exces și îndeosebi carne roșie, au un risc mult mai mare să dezvolte cancer prostatic. Cu titlu informativ, această boală este mai larg răspândită în rândul celor care mănâncă multă carne și produse lactate. Alimentația este legată de această boală din cauză că grăsimile stimulează producția de testosteroni și alți hormoni, iar testosteronul stimulează creșterea tumorii. Însă, trebuie știut că majoritatea persoanelor în vârstă au o prostată mărită" – conchide medicul, care, indiferent de vârstă, recomandă măcar un set anual de analize medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum debutează diabetul de tip 1
Pagina a fost generata in 0.4599 secunde