Mare atenție cum incluzi uleiul de măsline în alimentație

800
Mare atenție cum incluzi uleiul de măsline în alimentație - uleimasline-1396532514.jpg

Articole recomandate

Uleiul de măsline e bogat în acizi grași monosaturati, ce scad nivelul colesterolului din sânge. Acești acizi sunt lăudați și pentru rolul lor de prevenire a a cancerului, a inflamațiilor, joacă un rol ajutător în alimentația diabeticilor și a persoanelor ce își doresc să piardă din greutate. 
Cercetările indică faptul că înlocuirea grăsimilor de alte genuri cu cele monosaturate (în special cu cele ce se regăsesc în uleiul de măsline), ajută oamenii să scape de kilogramele în plus fără alte restricții alimentare. De asemenea, grăsimile sănătoase te ajută să descompui grăsimile nesănătoase care se stochează în jurul taliei și a coapselor. Acest ulei magic e o sursă bogată de vitamina E, A și alți antioxidanți.


Păstrează la îndemână un vas opac cu ulei de măsline la temperatura camerei, să îl ai la îndemână de fiecare dată când crezi că s-ar alinia cu alimentele pe care le servești la masă. Uleiul de măsline la frigider devine solid, însă odată ce ajunge din nou la temperatura camerei își recăpătă culoarea și fluiditatea. Uleiul de măsline virgin și extravirgin sunt mult mai eficiente atunci când sunt folosite în feluri de mâncare ce nu necestita prăjire. Dacă totuși decizi să îl folosești la gătit, un indiciu că uleiul a expirat, deci nu-ți mai aduce nici un beneficiu, e că fumegă ușor în tigaie. De obicei, uleiul de măsline își pierde proprietățile atunci când e lăsat în lumină sau într-un dispozitiv fără dop. Pentru a te bucura de gustul și savoarea uleiului de măsline (implicit de managementul greutății), folosește-l pentru un plus de savoare în salate, paste, sau legume sotate. Îl poți integra și în dressing-uri, sosuri, marinate, sau îl poți consuma pur și simplu cu pâine. Folosește ulei de măsline în loc de unt atunci când gătești cartofi sau legume. Sau îl poți utiliza chiar și îl loc de sos de pizza. Gustul sau specific de va cuceri repede și, fără să-ți dai seama, îl vei încorpora în toate felurile preferate de mâncare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : De la post,  la excesele alimentare
Pagina a fost generata in 1.6231 secunde