Ce trebuie să știe despre alimentație mămicile care alăptează

144
Ce trebuie să știe despre alimentație mămicile care alăptează - fondtrebuiesatinregimalaptez-1391783412.jpg

Articole de la același autor

Alimentația este foarte importantă pentru mămicile care alăptează. De aceea, una dintre întrebările pe care le au mămicile este: în timpul alăptării, trebuie să țină regim? 


Mamele care alăptează trebuie să se hrănească suficient pentru a produce lapte. 
"O mamă care se hrănește corect în timpul sarcinii acumulează rezerve nutritive care vor fi folosite pentru a acoperi nevoile sale din timpul alăptării", a explicat dr. Teodora Bucur, medic șef Secția Neonatologie din cadrul Spitalului Privat ISIS. Dar, de cele mai multe ori, mămicile se întreabă: trebuie să țină un regim special pentru a avea un lapte consistent? 
Medicul primar neonatolog a precizat: "Majoritatea mamelor care alăptează sunt sănătoase și ca atare nu necesită un regim alimentar restrictiv pentru anumite alimente. Pentru a avea o lactație suficientă și un lapte consistent, aceste mame trebui să aibă o alimentație echilibrată, completă, conținând toate principiile nutritive: lapte sau iaurt, brânză de vaci sau telemea, cinci - șase ouă pe săptămână, legume și fructe proaspete, carne de pui, de vită, mai puțin de porc, apă negazoasă, ceaiuri de plante, compoturi, sucuri de fructe". 
Potrivit specialistului, contrar miturilor legate de consumul crudităților (fructe și legume) și apariția colicilor la sugari, "nu s-a stabilit existența unei legături între aceste elemente". "Mai mult, există numeroase cazuri de sugari cu colici ale căror mame țin un regim drastic. Ca atare, se recomandă consumul legumelor și fructelor crude, sub formă de salate și sucuri. Chiar și consumul unor alimente precum ceapa și usturoiul poate fi acceptat, dacă mama le-a consumat și în perioada sarcinii", a adăugat dr. Teodora Bucur. 
Cât privește alimentele nerecomandate în timpul alăptării, acestea sunt: prăjelile, afumăturile, mezelurile, băuturile acidulate, alcoolul și bineînțeles excesul de sare. "Întreaga alimentație trebuie să fie normal de sărată, iar sarea recomandată este cea iodată", a mai subliniat medicul. 
v v v
Important în această perioadă este și consumul de lichide. Dr. Gheorghe Mencinicopschi le sfătuiește pe proaspetele mămici să consume doi litri de apă pe zi. Potrivit medicului, este recomandată apa minerală îmbuteliată, din surse care prezintă garanție. 
De asemenea, este recomandat consumul de suc de fructe, dar nu din fructe stoarse, ci puse în blender, iar pireul obținut diluat cu puțină apă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum disting bebelușii prietenii de dușmani
Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Semnale de îngrijorare pentru gravide
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : De la post,  la excesele alimentare
Pagina a fost generata in 0.4906 secunde