Ce gătim rapid

125
Ce gătim rapid - sitecegatim-1406295313.jpg
Aperitiv de vara la minut. Triunghi de ardei cu prosciutto. E vorba de de un aperitiv savuros cu arome italienești, potrivit pentru o petrecere de vara, dar și pentru zilele când vrei să mănânci ceva bun și ușor de făcut. Ingrediente: 5 ardei grași roșii, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, 100 grame prosciutto, o legătură de pătrunjel, 50 grame măsline, o lingură coajă de lămâie rasă, o lingură suc de lămâie, o lingură felii mici de ardei roșu. Preparare. Preîncălzește cuptorul. Taie capetele ardeilor și apoi porționează-i pe jumătate. Îndepărtează semințele. Taie apoi ardeii în triunghiuri. Amestecă tringhiurile de ardei cu ulei de măsline, sare și piper, apoi așază-le într-o tavă. Dă ardeii la cuptor timp de 15 - 20 de minute. Când sunt gata, lasă-i să se răcească puțin. Ai grijă să scoți ardeii de la cuptor înainte să devină prea moi. Între timp, amestecă feliile de prosciutto cu pătrunjelul, măslinele, uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie și feliuțele de ardei roșu. Ornează apoi fiecare triunghi de ardei cu această umplutură. Se servesc simpli sau alături de alte aperitive și salate de vară.

Pui copt cu mirodenii. Ingrediente: un pui întreg, 2 lingurițe de sare, o linguriță zahăr, un vârf linguriță de scorțișoară, nucșcoară și cuișoare.

Mod de preparare: Puiul se spală bine și se lasă la scurs. Într-un bol mic, se amestecă sarea, zahărul și condimentele. Se obține un ames-tec omogen, care se întinde pe exteriorul și interiorul puiului. Apoi, puiul se pune într-o pungă de plastic și se lasă în frigider circa 48 de ore. Când se pregătește, se pune în cuptorul încălzit la 250 de grade, așezat cu pieptul în jos. După jumătate de oră, puiul se scoate, se întoarce și se mai lasă încă 30 de minute. După ce e scos din cuptor se lasă, acoperit, cam 15 minute înainte de a-l tăia.

Prăjitură cu fructe de sezon. Ingrediente: 5 ouă, 450 g iaurt, 18 linguri zahăr, 18 linguri ulei, 18 linguri făină, un plic și jumătate praf de copt, 300 g fructe de sezon (caise, piersici, vișine, mere). Mod de preparare: Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă iaurtul și se amestecă bine. Se pune zahărul și se amestecă până când se topește. Se toarnă uleiul și se amestecă bine. Se adaugă făina și se amestecă totul bine. Se pune praful de copt și se amestecă din nou. Între timp, fructele se ames-tecă cu zahăr și se lasă puțin să se scurgă zeama. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu făină. Peste compoziție se presară fructele, pe toată suprafața. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenește (circa 40 minute). Se servește pudrată cu zahăr, alături de înghețată de vanilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.2341 secunde