Trucuri pentru menținerea curățeniei în bucătărie

255
Trucuri pentru menținerea curățeniei în bucătărie - sitetruccuratenie-1406295342.jpg
Mai ales gospodinele știu că bucătăria rămâne sectorul care implică un efort constant pentru efectuarea și menținerea curățeniei. Iată câteva trucuri de la bunica pentru mai multă eficiență în acest efort mai ales în această perioadă a anului, când căldura oricum ne dă mari bătăi de cap în bucătărie:

Ar trebui avut în vedere că după fiecare masă, vesela trebuie spălată cu apă caldă și cu detergent, returile alimentare trebuie strânse cu grijă și îndepărtate prin aspirare sau măturare, iar pardoselile spălate periodic. Ambalajele goale trebuie și ele aruncate pentru a nu atrage insectele.

Se recomandă aerisirea zilnică a bucătăriei și menținerea temperaturii ambientale la o valoare optimă (aproximativ 23 de grade Celsius).

Nu uitați și de acoperirea gurilor de aerisire și aorificiilor de pătrundere a conductelor și a cablurilor cu site metalice, pentru a evita intrarea gândacilor în casă.

Insecticidele organice sunt cel mai folosite pentru îndepărtarea muștelor, gândacilor și furnicilor. Atenție, dezinsecția nu înlocuiește curățarea și spălarea suprafețelor de gătit, dulapurilor și pardoselilor. Substanțele dezinfectante trebuie să nu fie toxice în concentrațiile folosite, să aibă un spectru larg de activare germicidă, să se poată îndepărta ușor prin clătire și să nu se imprime pe suprafețe.

Important! Vara este indicat să se monteze plase la geamuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid
Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.3854 secunde