Ce gătim rapid astăzi

76
Salată picantă cu pui, piersici și nuci. Ingrediente: o jumătate de pui fript, rece, 3 piersici tari, 100 grame miez de nucă, 150 grame frunze de salată asortată, 100 grame tulpină de țelină verde, 2 linguri ulei de măsline, 4 linguri oțet balsamic, 4 linguri sos de soia light, preferabil cu ciuperci, piper proaspăt măcinat. Preparare: Dezosați puiul și scoateți pielea de pe carne. Tăiați carnea de pui în fâșii. Tăiați țelina rondele. Scoateți sâmburele piersicilor și tăiați-le felii. În patru boluri sau farfurii de servire așezați un pat de salată amestecată cu tulpina de țelină. Adăugați carnea de pui și piersicile, apoi amestecați ușor. Faceți un dressing din sosul de soia, oțetul balsamic, ulei și distribuiți-l egal peste fiecare farfurie. Presărați miez de nucă și piper proaspăt măcinat. Salata picantă de pui se servește ca atare, la temperatura camerei sau scoasă de la rece.Puteți pregăti salata din timp, dar nu turnați dressingul peste ea decât înainte de servire. La această rețetă se pot folosi și alte bucăți de carne de pui fripte la cuptor sau grătar. 

Cartofi Gribiche. Ingrediente: 6 cartofi, o porție sos gribiche. Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie cubulețe, apoi se fierb în apă în care se pune sare. Se scurg de apă și se lasă să se răcească bine. Se adaugă sosul gribiche peste ei și se amestecă bine. Se servesc reci. Sos Gribiche. Ingrediente: un ou, o lingură rasă muștar Dijon, 8 linguri ulei măsline, o lingură suc de lămâie, 6 fire pătrunjel, 2-3 fire mărar sau tarhon, un fir ceapă verde, un castravecior murat, o lingură rasă capere, sare, piper. Mod de preparare: Se pune oul la fiert în apă rece și când apa începe să fiarbă se mai lasă circa trei-patru minute. Oul trebuie să aibă gălbenușul moale. Se sparge oul răcit și se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurițe. Se adaugă muștarul și o priză de sare peste ou și se freacă până când albușul se rupe în bucățele mici. Se adaugă uleiul, în fir subțire, ca la maioneză, apoi sucul de lămâie. Se toacă mărunt verdețurile, caperele și castraveciorul murat și se adaugă în sos. Se condimentează cu piper și se verifică de sare.

Mere umplute. Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate mărunt, 10 grame stafide zdrobite, un pahar de smântână bătută. Pentru decorare, se pot folosi portocale, madarine sau oricare dintre fructele preferate. Mod de preparare: Merele se taie în jumătăți, se scoate miezul (având grijă ca peretele ce rămâne să aibă cel puțin cinci milimetri grosime) și se ung cu suc proaspăt de lămâie. Pulpa de măr se toacă și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se umplu jumătățile de măr cu această compoziție și se decorează cu felii de fructe. Se servesc imediat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cetățenești : Îmbăierea câinilor de talie mică
Pagina a fost generata in 2.5198 secunde